Naslovnica Vijesti Hrvatska

Butković odgovorio sindikatu: Ne smijemo pristati na ucjene, a na sud nisam utjecao

Na pitanje kako komentira optužbe sindikata da je  vršio pritisak na sud rekao je: "Nisam utjecao na sud, niti to smijem raditi. Kao resorni ministar moje je za reći ono što mislim da je činjenica"
07. kolovoza 2018. u 18:01 62 komentara 3619 prikaza
Oleg Butković
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković održao je izvanrednu konferenciju za novinare povodom odluke Županijskog suda o privremenoj mjeri zabrane štrajka sindikata ORCA

Croatia Airlines Sud uvažio navode ministra U srijedu nema štrajka u Croatia Airlinesu, sud ga privremeno zabranio

"Našli smo se u bespotrebnoj situaciji, to smo od početka komunicirali. Što se tiče razloga sindikata za štrajk, mi smo se u ministarstvu uključili prošle godine u cijeli problem, održali nekoliko sastanaka, a rezultat je da se primjenjuje stari kolektivni ugovor i još neka prava koja nisu u ugovoru. Zato nije bilo potrebe za ovom akcijom. Apeliram na radnike i upravu da sjednu za stol. Jedini je izlazak iz ovoga pronalazak strateškog partnera i zato je tvrtka vraćena na popis strateških tvrtki. Štrajk ne bi bio u interesu tvrtke i radnika, pozivamo na razgovor i dijalog", rekao je u uvodu Butković.

Croatia Airlines Croatia Airlines Štrajk zbog novog direktora

Na pitanje kako komentira optužbe sindikata da je  vršio pritisak na sud rekao je: "Nisam utjecao na sud, niti to smijem raditi. Kao resorni ministar moje je za reći ono što mislim da je činjenica".

"Ako su razlozi za štrajk da netko ucjenjuje Vladu da nešto učini, onda to treba i jasno reći. Ako je razlog kolektivni ugovor kojeg nema već 20 mjeseci, a koji je uprava nudila u okviru svojih mogućnosti, onda prava radnika nisu ugrožena", dodao je. 

Croatia Airlines ZAŠTIĆENA 22 LETA Ovo su letovi Croatije Airlines koji se ne smiju zaustaviti ni za vrijeme štrajka

"Postupak izbora nove uprave je u tijeku. Ali, to ne smije biti razlog za štrajk jer bi to bila ucjena, a na to nitko ne smije pristati", ponovio je Butković.

"Mi smo s premijerom imali sastanak, i na tom sastanku smo razgovarali o stabilizaciji tvrtke. Činjenica je da CA treba stabilizacija", rekao je Butković o stanju u tvrtki. 

Na ovu odluku suda i izjave ministra Butkovića reagirao je i putem Facebooka SDP-ovac Domagoj Hajduković

"Zašto ministar Butković nije predložio novu Upravu Croatia Airairlines skoro dvije godine? Trebamo li i to pitati Sud? Ili što je s Uljanikom, HŽ-om, Petrokemijom, INA-om? Selo gori a Vlada “štrajka” u Villi Costbella? Ljudi, prevruće je za krize..", napisao je Hajduković.

Radnici idu u štrajk, Butković: Croatia Airlines to će vrlo teško izdržati

Oleg Butković
1 / 8
Pleso
Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • zpadjen:

  googlajte ljudi cpt. Krešimir Petrin pa čitajte van članke o legendarnom pilotu CROATIA AIRLINES, koji umro u Parićrištinskom hotelu, kao posljedica višegodišnjeg ponižavanja i ucjenjivanja Olegovih vodonoša. butković laže. Njegov potrčko Jure ŠaVLADA imenovala novu da rić je izjvaio u ... prikaži još! OTVORENOM Upravu 06.06.2018. tko tu LUD, a tko tu SUD?? TENA MIŠETIĆ izderava se na OLEGA i VUČKA Jasmina Bajića, prenoseći što njen otac, I

 • Marko:

  800 000 eura dnevno a nema za poštene plaće radnicima?nešto mi poznato to zvuči.Pa uvezite po kvotama filipince i rumunje...

 • Avatar Ronin
  Ronin:

  Sud zabranio štrajk??? Hahahahaha koja septička jama.Štrajk (engl.. strike - udar ) ili obustava rada označava kolektivnu obustavu radnih aktivnosti dok se ne ispune određeni zahtjevi stranke u radnom sporu koja je organizirala štrajk. Štrajkovi mogu imati vrlo različite ciljeve. ... prikaži još!. Štrajk može biti organiziran od strane sindikata u tvrtci, gospodarskoj grani ili kao opći štrajk. Politički štrajkovi primjerice čine pritisak na parlament i vlast s ciljem razmatranja zahtjeva štrajkaša. U politički napetim situacijama mogu se razviti u opći štrajkovi i paralizirati gospodarstvo cijele države Štrajkovi u socijalizmu bili su rijetki i ili zabranjeni. Prema ideji radničkog samoupravljanja smatralo se je da je štrajk nemoguć i neprirodan, a sindikati su se bavili marginalnim poslovima poput organizacije izleta. -------Vratili smo se u socijalizam ali samo sa zabranama. Hvala drugovi iz HDZločinačke organizacije.