Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradska blagajna

Brođani plaćaju račune uz znatno nižu proviziju

gradska blagajna (1)
Ivica Galovic/PIXSEL
24.10.2013.
u 21:18

Brođani su zadovoljni uslugom Gradske blagajne, ali mišljenja su kako bi sada kada im je već omogućeno plaćanje računa uz znatno nižu naknadu nego li je to primjerice u pošti ili bankama

Brođani već unazad nekoliko godina račune koje im ispostavljaju gradska komunalna poduzeća i ustanove mogu plaćati bez uobičajenih bankarskih provizija i naknada na jednom mjestu i to na šalterima Gradske blagajne, koju je Grad Slavonski Brod uveo prvi u Hrvatskoj. Tako bez naknade, već treću godinu plaćaju račune za usluge \"Brod plina\", \"Komunalca\", \"Vodovoda\" i \"Dječjeg vrtića Ivana Brlić Mažuranić\", te sve uplate prema proračunu Grada, komunalnu naknadu, komunalni doprinos, najam ili otkup stana i slično. U Gradskoj upravi su izračunali da na plaćanje provizija građani Slavonskog Broda godišnje potroše oko 12 milijuna kuna, pa je upravo taj podatak ukazao na potrebu za pronalaženjem rješenja koje bi omogućilo uštede i redovnim platišama sačuvalo novac. Projekt Gradske blagajne pokazao se dobar jer donosi znatne novčane uštede, pa je vodeći se pozitivnim iskustvom Grada Slavonskog Broda i Virovitica svojim građanima omogućila plaćanje usluga gradskim komunalnim poduzećima i službama bez naknade na blagajni grada. No, na ovome se nije stalo. Naime, Gradska uprava Grada Slavonskog Broda posljednjih godinu dana tražila je rješenje kojim bi se usluge Gradske blagajne dodatno proširile i na mogućnost plaćanja svih ostalih računa.To je prije nekoliko dana omogućeno, pa od sada Brođani na šalterima Gradske blagajne mogu platiti i druge račune uz proviziju od dvije kune.

-Plaćanjem računa gradskih trgovačkih društava i ustanova na Gradskoj blagajni bez provizije građani ostvaruju godišnju uštedu u iznosu oko 2 milijuna kuna. Uvođenjem mogućnosti plaćanja i vanjskih računa, uz proviziju od dvije kune, građani bi mogli godišnje uštedjeti dodatnih 7 milijuna kuna - kažu u Gradskoj upravi Grada Slavonskog Broda.

Brođani su zadovoljni uslugom Gradske blagajne, ali mišljenja su kako bi sada kada im je već omogućeno plaćanje računa uz znatno nižu naknadu nego li je to primjerice u pošti ili bankama, trebalo povećati i broj naplatnih šaltera kako bi se smanjilo zamorno čekanje u redu i gužve pred vratima, koje su unazad nekoliko dana očigledne.

>> Račune plaćaju bez naknade na šalterima Gradske blagajne

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije