Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drama u kninu

Branitelj štrajka glađu, već mjesec dana nije vidio svoga sinčića!

Frank Loke
Foto: Reuters
1/2
29.01.2013.
u 18:15

Dragi Kristiću socijalna služba je, tvrdi, nasilno odvela četverogodišnjeg Franju. Bilo je to prije više od mjesec dana. Još uvijek ne zna gdje je dječak odveden i je li dobro.

Hrvatski branitelj liječen od PTSP-a i otac četverogodišnjeg dječaka, 42-godišnji Drago Kristić iz Kaknja u utorak je, nakon više od mjesec dana otkako mu je socijalna služba oduzela sina Franju, počeo štrajk glađu jer, tvrdi, o svom djetetu nema nikakve informacije, piše Braniteljski portal.

Kristić tvrdi da mu je dječak 19. prosinca prošle godine nasilno oduzet po nalogu suda i to uz pratnju šibensko-kninske policije. Zahtijeva da mjerodavne institucije istraže apsolutno sve detalje o odvođenju njegova sina kao i da se pronađe mogućnost da konačno vidi svoje dijete. Dječak se sada nalazi na njemu nepoznatoj lokaciji, a Drago nema ni saznanja o psihofizičkom stanju malog Franje.

– Obišao sam sve institucije, obraćao se ministrici Opačić tri-četiri puta za pomoć i nitko mi nije napisao ni slova. Došao sam do toga da ne mogu ni spavati, sanjam ga. Osoba s kojom je on sada je majka sklona alkoholu, cigaretama, nemoralu, ima urođenu padavicu i on nije siguran s njom – pojašnjava Drago te ističe kako je od nadležnih samo tražio da potpišu tko je odgovoran za sigurnost djeteta. Umjesto toga, na vrata su mu poslani specijalci koji su ga onesvijestili i potom odveli u ludnicu u Šibenik. Kaže da je jedan od djelatnika Centra za socijalnu skrb koji su mu oduzeli sina sklon alkoholu, no da nadležni to negiraju te mu za svaku sitnicu na vrata šalju policiju.

Interesantno je, navodi Braniteljski portal, da su Dragi na svaki njegov upit o lokaciji djeteta djelatnici Centra za socijalnu skrb odgovarali istim protupitanjem. Naime, tvrde da oni ni nemaju tu informaciju.

Zbog čega mu je dječak oduzet

Nakon oduzimanja Franje, Drago je u javnost iznio svoju stanu priče. Govori da između njega i supruge nikada nije bilo svađe i nasilja, samo da je s vremenom došlo do zahladnjenja odnosa.

– Problem je došao na sud i isti je presudio da svakih deset dana naizmjenice Franjo treba biti kod mene i potom kod majke. Odluka je donesena u travnju ove godine dok je supruga obiteljsku kuću napustila 2. srpnja i ničim joj nisam uskraćivao njeno pravo. Dapače, i prvi put sam dijete pripremio za njen posjet, ali ona ne dolazi kući već hoće da joj se dijete dodijeli u ustanovi zbog čega se valjda išlo ovrhom na isto, ali Franjo uporno odbija ići na takav način i evo do svega je to dovelo – ispričao je Drago kojemu je nakon četiri godine HVO-a, zarobljeništva i tromjesečnog zatočeništva u logoru Armije BiH, dijagnosticiran PTSP.

Na Draginoj strani je i Mladen Milošević, predsjednik Udruge PTSP Tvrđava Knin, koji je istaknuo da je Kristić miran i staložen čovjek, a ne kriminalac. Ljuti ga što je policija prema Kristiću provodila represivne mjere.

Ubrzo nakon odvođenja dječaka šibensko-kninska policija izdala je službeno izvješće u kojem potvrđuje da je Kristić ''zbog onemogućavanja kontakta majke s djetetom te zbog sprečavanja izvršenja odgojnih mjera određenih od suda grubo zanemario svoje roditeljske dužnosti'' i time dobio kaznenu prijavu.

U njemu Kristića sumnjiči za sprečavanje i neizvršavanje mjera za zaštitu djeteta i maloljetne osobe te za zapuštanje i zlostavljanje djeteta ili maloljetne osobe te najavljuje da će protiv njega Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku biti podnesena kaznena prijava.

>>'Neopravdano sam osumnjičen i neću odustati od štrajka glađu'

Komentara 5

AN
Antiša
19:28 29.01.2013.

To je kod nas normalno. Kako onda putem institucija izboriti svoja prava. Možda silom.

OB
-obrisani-
08:02 30.01.2013.

mogli ste napisati da su ga specijalci prebili jer je pružao otpor,dakle nije ni on cvijeće!

NO
nola
08:56 30.01.2013.

užas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije