Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstavljena promemorija nezadovoljnika Čovićevim izborom:

Božo Ljubić očekuje novi sabor

18.10.2005.
u 17:58

MOSTAR – Božo Ljubić koji je na proteklom Saboru HDZ-a BiH bio protukandidat predsjedniku Draganu Čoviću pozvao je stranačke kolege da potpišu promemoriju nezdovoljni saborskim biranjem i sadašnjim vođenjem stranke i potaknu održavanje novog stranačkog sabora. Ovaj je dokument, kako je ustvrdio Ljubić, već potpisalo nekoliko stotina članova stranke, čak 13 od 16 zastupnika u federalnom te troje od petero zastupnika u državnom Zastupničkom domu.

Zajedničke zamjerke Čovićevih protivnika jesu zamrznuti odnosi sa Zagrebom, Europskom pučkom strankom, ali i stranačke rošade u kojima za njih nije bilo mjesta. Članovi stranke koji se ne slažu s Čovićevim izborom očekuju da će u BiH dobiti potporu dovoljnog broja zastupnika unutar Središnjeg odbora HDZ-a BiH koji jedini može donijeti odluku o održavanju novog sabora.

Ljubić je izrazio uvjerenje kako će se sabor ponoviti te je istaknuo kako je uvjeren da postoje “demokratske snage” unutar stranke koje neće dopustiti skretanje HDZ-a BiH u karantenu. U promemoriji su hadezeovci okupljeni oko Ljubića upozorili da se sadašnje vodstvo oglušilo o preporuku prijatelja iz Europske pučke stranke (EPP) o održavanju novog sabora te da sadašnje vodstvo predvođeno Čovićem vodi stranku i narod u izolaciju. Tvrdi se kako vodstvo HDZ-a BiH ne uspijeva ostvariti suradnju ni s HDZ-om Hrvatske.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije