Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA OKO JANAFA

Božinović: Istražujemo curenje podataka

Foto: Marko Dimic/PIXSELL
21.09.2020.
u 21:23

"Naravno da sam tražio i razgovor s Glavnim ravnateljem policije", kazao je Božinović

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u ponedjeljak kako USKOK, odnosno DORH i policija provode istražne radnje o curenju podataka u istrazi oko afere JANAF.

"Naravno da sam tražio i razgovor s Glavnim ravnateljem policije. Prema onome što sam doznao, policija skoro godinu dana u ovom konkretnom slučaju provodi svoje izvide, prikuplja dokaze, i taj je posao završen u onom trenutku kada se ocijeni da postoji dovoljan broj dokaza da se podnese prijava, ništa od toga nije iscurilo vani", rekao je Božinović gostujući u Dnevniku HRT-a.

>> VIDEO Miljević: Ne vjerujem da bi se išlo u ovakvu masovnu akciju preko noći. Vjerojatno su prije bili izvidi

Na pitanje traje li istraga o curenju informacija u tom posljednjem slučaju, Božinović je odgovorio potvrdno. "Da, prema mojim informacijama USKOK, odnosno DORH i policija provode te radnje", kazao je ministar.

Komentirao je i trenutno stanje na hrvatskoj granici vezano za nezakonite prelaske granice.

"Najveći pritisak i pokušaj ilegalnog prelaska se odvija tijekom noći. Sinoć je bilo 200-300 pokušaja prelaska granice. U prvih osam mjeseci bilježimo više od 16.000. Još uvijek je za nekih 30 posto više nego što je bilo u istom razdoblju prošle godine", kazao je Božinović.

>> VIDEO Uhićen šef Janafa, DORH za kriminal sumnjiči više ljudi

Dodao je da su u nepune tri godine povukli više od 200 milijuna eura europskih sredstava kako bi opremili granicu s raznim tehničkim sredstvima, a da policajci svako-noćno na granicama sprječavaju taj ilegalan prijelaz.

Po pitanju viznog režima između Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske, kazao je da je hrvatska strana na tom putu napravila dosta i da nam je ostao još samo jedan uvjet. "Nadamo se da ćemo do kraja fiskalne godine ostvariti uvjet za manje od tri posto odbijenih zahtjeva za vizu", zaključio je Božinović.

Komentara 1

MA
markec555555
22:10 21.09.2020.

zašto javnost ne bi smjela znati što su saznanja istrage i kako se kralo ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije