Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA MASONI

Bošnjaković: Radi se o gubitku jednog povjerenja, ovaj potez je očekivan

Dražen Bošnjaković
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
19.02.2020.
u 19:37

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić podnio je danas ostavku, nakon što su premijer Andrej Plenković i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković kazali da to očekuju od njega te ako to ne učiniti će biti smijenjen na sjednici Vlade.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je večeras da je očekivao ostavku koju je glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić danas podnio.

- Razgovarali smo o situaciji u kojoj smo se našli, u kojoj se on našao. Zajednički je zaključak da sve ovo skupa baca jednu sjenu na i dignitet te funkcije, i mogućnost daljnjeg obavljanja. Mislim da se radi o gubitku jednog povjerenja i s te strane mislim da je ovaj potez ne samo očekivan, nego i u redu - rekao je Bošnjaković u HRT-ovom Dnevniku.

Podsjećamo, glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić podnio je danas ostavku. Pročitajte OVDJE više. 

Dražen Bošnjaković
1/5

Na pitanje je li Jelenić premijeru ili njemu trebao reći da je u masonima Bošnjaković je odgovorio potvrdno te rekao da bi to dalo novu dimenziju cijelom postupku: - Mi to nismo znali i s te strane to jest jedan ozbiljan propust u cijelom tom procesu. Da smo znali, kao što je rekao već i premijer danas, pitanje je datih okolnosti, bi li bio ili ne bi bio.

- Koliko vidimo, datum njegovog imenovanja i datum njegovog primitka u tu udrugu se nekako poklapaju. Da smo razgovarali o tome, moguće je da bi bilo mehanizama da se takve stvari otklone - istaknuo je Bošnjaković i dodao da su Jelenića imenovali zbog impresivnog životopisa te da nije razriješen zbog nezakonitog djelovanja.

Naveo je da je masonska loža rad temelji na tajnosti i da se tu otvara veliki prostor za rizik, te dodao: - Ovo je sve obavijeno velom tajne, što zapravo nije primjereno u ovome

Ministar pravosuđa osvrnuo se i na izjavu Nikice Gabrića da je snimio svoj razgovor s Jelenićem. 

- Snimati nekoga neovlašteno, da mu to niste rekli, to zapravo nije u redu - objasnio je Bošnjaković u HRT-ovom Dnevniku. 

Video: Bačić o slučaju glavnog državnog odvjetnika

Komentara 9

VE
verica2
19:45 19.02.2020.

Bilo bi zanimljivo znati kako Bošnjaković namjerava provjeriti tko je sve u vlasti član masonske lože.

DU
Deleted user
21:26 19.02.2020.

Tko nam je dužan otkriti, tko je sve od državnih službenika Mason?

ZO
zokanabelom
19:41 19.02.2020.

Masoni očito više nisu dobrodošli, udbaši i dalje jesu, štoviše to je prednost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije