Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Bošnjački tajkun Fahrudin Radončić: Ja sam bosanski Donald Trump

'Amerika je bila umorna od ere obitelji Bush i Clinton i odlučila se za gospodina Trumpa'
08. travnja 2017. u 12:30 5 komentara 799 prikaza
Fahrudin Radončić
Foto: Zvonimir Ćorić/PIXSELL

Lider stranke Savez za bolju budućnost (SBB) i bošnjački medijski tajkun Fahrudin Radončić sam sebe smatra bosanskohercegovačkom verzijom Donalda Trumpa i uvjeren je kako će na isti način na koji je SAD dobio sadašnjeg predsjednika i on zasjesti u fotelju bošnjačkog član Predsjedništva BiH nakon izbora u listopadu 2018. godine, proizlazi iz intervjua s Radončićem što su ga u subotu objavile banjolučke "Nezavisne novine".

"Ja sam jedini političar u BiH koji ima sve predispozicije za takvo nešto, u okviru novog svjetskog konteksta, gdje treba promatrati izbor novog američkog predsjednika. Bio sam uspješan medijski magnat, vrlo uspješan graditelj i mislim da će se i u BiH, kao u Americi, dogoditi proces u kojem će građani 'otpiliti', odbaciti nepotizam i dinastije.

Amerika je bila umorna od ere obitelji Bush i Clinton i odlučila se za gospodina Trumpa", kazao je Radončić izričući predviđanje kako sada takva sudbina čeka i "dinastiju Izetbegović".

glavna Herceg Bosna Žalbeni postupak u Haagu Dosje Herceg – Bosna: Niti je bila država niti se željela odcijepiti Predsjednica Kolinda Strateške smjernice Hrvati vuku BiH u EU i NATO, Srbi i Bošnjaci koče

Radončić je utemeljitelj medijske tvrtke "Avaz" a trenutačno je zastupnik u Domu naroda parlamenta BiH. Zbog potencijalnog sukoba interesa formalno se odrekao vlasništva nad "Avazom" te se dva puta bezuspješno kandidirao za člana Predsjedništva BiH i oba puta je u izbornoj utrci pretrpio poraz od Bakira Izetbegovića koji mu je nakon kratkotrajnog razdoblja savezništva ponovo postao "smrtnim neprijateljem".

Iako su Radončićev SBB i Izetbegovićeva Stranka demokratske akcije (SDA) formalno u koaliciji koja je nastala kao rezultat upornog lobiranja predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića, Radončić tvrdi kako je riječ o "tehničkom" savezništvu u kojemu SBB kani poduprijeti samo projekte od općeg interesa.

"Bošnjački lideri, uključujući najprije njega (Izetbegovića), od rata naovamo direktno su odgovorni što su Bošnjaci, u ekonomskom smislu, najzaostaliji narod u Europi", izjavio je Radončić koji je s Izetbegovićem u verbalnom ratu otkako je protiv njega podignuta optužnica za ometanje pravosuđa i trgovinu utjecajem.

Radončiću se trenutačno sudi pred Sudom BiH po optužnici koja ga tereti da je pokušao utjecati na svjedoke u procesu koji se na Kosovu vodi protiv Nasera Keljmendija, vođe jednog od najopasnijih kriminalnih klanova na Balkanu povezanog s trgovinom narkoticima, ubojstvima i iznudama.

Radončić je ranije tvrdio kako je optužnica politički motivirana te kako iza nje stoje neki krugovi iz SDA koji tako pokušavaju onemogućiti jačanje njegovog političkog utjecaja.

Radončić je sada potvrdio kako ozbiljno razmišlja o novoj kandidaturi za člana Predsjedništva BiH na izborima naredne godine uz ogradu kako će konačnu odluku o tome prepustiti tijelima stranke čiji je neprikosnoveni lider.

"Ako se kandidiram, moja pobjeda praktično je tehničko pitanje", ustvrdio je Radončić.

>> OTKRIVAMO TAJNI PLAN: Bošnjačka ljevica 'građane' plaši 'entitetom' kako bi Hrvate pokušala eliminirati 2018.

>> Lord Owen tražio je za Srbe Prevlaku, a za Bošnjake luku Ploče

ARHIVA - Srebro u kombinaciji, povijesna olimpijska medalja Ivice Kostelića
TEŠKA ODLUKA
Pavlek u suzama umirovio Antu Kostelića: 'Tako je trenutno najbolje...'
Ivanić-Grad
Grad po svačijoj mjeri
Ivanić-Grad: Moderna sredina pogodna za svakoga
  • dragutinka:

    jedini covjek u bosni koji je profitirao od krvi srba, Hrvata i bosnjaka, on je jedini koji je od toga profitirao,bogatio na krvlju ovih 3 naroda

  • dragutinka:

    mafijas ,koji je odmah nakon rata postepeno pokazivao svoj plen,a sada je vrhunski tajkun ,profiter od rata

  • krass:

    Jarane ti si hoštapler kao i svi drugi političari