Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DORH odbacio prijavu

Boris Lalovac nije nasilnik, SDP: Nismo iznenađeni, poznajemo svog kolegu

Boris Lalovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
15.04.2017.
u 08:00

Slučaj Lalovac podijelio je javnost i mnogi su mu, kad ga je supruga optužila za obiteljsko nasilje, predviđali kraj političke karijere

Općinsko državno odvjetništvo odbacilo je prijavu protiv bivšeg SDP-ova ministra financija i potpredsjednika te stranke Borisa Lalovca za obiteljsko nasilje. Podsjećamo, Lalovčeva supruga Tončika Anastasija Lalovac prijavila ga je policiji nakon održanih parlamentarnih izbora u rujnu 2016., a u emisiji Bujica 11. siječnja ga je i javno optužila da ju je suprug verbalno i fizički maltretirao i to dok je, navodno bila teško bolesna. Bivši ministar tada je poslao priopćenje u kojem lažnima naziva optužbe za obiteljsko nasilje. A u priopćenju medijima naveo je da štetu trpi njihov maloljetni sin te kako radi njegove zaštite o toj temi više neće javno nastupati.

– Žao mi je da moja supruga smatra potrebnim naše obiteljske odnose rješavati na ovakav način, ali ja ne mogu, ne smijem i ne želim ulaziti u motive njezinih postupanja. Jedini tko trpi štetu od iznošenja takvih neistina je naš maloljetni sin. Radi zaštite dobrobiti našega djeteta o ovoj temi više neću javno istupati– stajalo je u Lalovčevu priopćenju objavljenom 12. siječnja ove godine.

Nakon što je buknula afera i Predsjedništvo stranke razgovaralo je na tu temu i tada je odlučeno da će se poštovati volja Borisa Lalovca o povlačenju iz javnog i političkog života sve do okončanja afere.

– Svi se možemo zamisliti u takvoj situaciji, njegovu zamolbu smo prihvatili, znate kakav je kolega Lalovac, bio je vrstan ministar i topao je čovjek. Naravno, kada sve stvari prođu, naći će se načina da se vrati u javni politički život – kazao je tada potpredsjednik stranke Rajko Ostojić.

Boris Lalovac u međuvremenu je rijetko istupao u javnosti iako je redovito dolazio u Sabor i sudjelovao u radu saborskih odbora. Uglavnom je davao izjave iz svog resora. Zadnjih dana pogotovo, što je logično s obzirom na krizu u Agrokoru i s obzirom na to da je jedan od najboljih ekonomskih stručnjaka SDP-a. Slučaj Lalovac podijelio je javnost i mnogi su kada je afera buknula bivšem ministru, jednom od najpopularnijih u Milanovićevoj Vladi predviđali kraj političke karijere. Međutim, odbacivanjem prijave Lalovca više ništa ne sprečava da se maksimalno aktivira i u stranci i u političkom životu.

U vodstvu SDP-a zadovoljni su raspletom događaja i kažu da ih odbacivanje prijave i nije iznenadilo jer, kažu, poznaju svog kolegu.

>> Culej SDP-ovcima: Jeste li upućeni u slučaj nasilja u obitelji jednog vašeg kolege?

>> Lalovac: Stopirajte naplatu mjenica, a poreze naplaćujte na rate

Komentara 71

DU
Deleted user
08:30 15.04.2017.

Nevjerojatno... Na snimci se cuje kako samara suprugu. Cuju se udarci, a eto, to je nezakonit dokaz... Svasta...

PL
plaha
08:34 15.04.2017.

Svima, bilo muškarcima ili ženama, koji smatraju da je "slučaj nasilnog Lalovca" samo politička podvala nedužnom, nenasilnom čovjeku, želim da na svojem licu ili leđima osjete takvu partnersku blagodat. Pitam se samo - kako će ijedna zlostavljana žena više prijaviti nasilnog partnera, kad u osudi javne osobe poput B. Lalovca nije dokaz ni jasna, autentična i nedvojbena zvučna snimka agresije? A DORH-u je trebalo 9 mjeseci od prijave da uopće utvrde je li se tu išta dogodilo i onda, kad su "slučaj riješili"? U vrijeme kad se tjednima cijela nacija bavi Agrokorom,pa je nasilje u obitelji "uglednog političara za kojeg njegovi politički kolege znaju da je dobar čovjek", sasvim marginalna vijest. Sramota i poraz civilizacije. Gdje je sada Rada Borić, gdje su udruge za prava žena, za ravnopravnost spolova i promicanje građanskih vrijednosti? Možda i sve one / oni imaju slab sluh, pa nisu na snimci jasno prepoznale/i bahato ušutkivanje, omalovažavanje, udarce? Ili će reakcija izostati, jer je nasilnik s lijevog političkog spektra, a njegova supruga je pogriješila otišavši sa zvučnim zapisom ultra desnom novinaru? Snimka nije dokaz? Možda. Ne znam. A što je s istražnim postupkom neovisno o snimci? Hoće li Tončiki Anastasiji Lalovac javnu podršku pružiti ijedna udruga ili javna ustanova koja se kroz svoj rad bori protiv nasilja u obitelji i društvu? Hoće li joj podršku pružiti mladi kakvom inicijativom pokrenutom putem društvenih mreža? Ili nitko od njih ne razabire na snimci nasilnost g. Lalovca? Svakome koji negira ovaj jasni dokaz neupitnog nasilja, a osobito svakoj onoj i onome koji ima moć utjecati na javnu osudu takvog nedjela, a odbija reagirati, od srca želim baš jednog tako nenasilbog partnera poput g. Lalovca da je/ga čuva i mazi kako to on čini svojoj supruzi. Poraz.

BE
beitsche
08:36 15.04.2017.

Kak da se babe sad ne sjete dić svoj glas zbog jedne pretucene zene

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije