Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Bojao sam se pasa, ali Lili nisam mogao ostaviti u šumi

Trebala mi je cijela vječnost da je nagovorim da uđe u auto, nisam se usudio uhvatiti je, kaže svećenik Josip
04. travnja 2016. u 11:00 5 komentara 1963 prikaza
Kujica Lili spašena iz šume
Foto: Katarina Perković Purgar
Pogledajte galeriju 1/8

Sasvim slučajno, dok se vozio kroz šumu, svećenik Josip uz cestu je ugledao napuštenu kujicu. Vjerojatno ne bi ni stao da ga nije nagovorio mladić kojeg je vozio.

- Jako sam se bojao pasa. Kad smo stali i izišli iz auta, ona je zarežala i mi smo pobjegli - priča nam svećenik. Prošao je još nekoliko puta istom cestom, nadao se da će netko doći po nju, no svaki put bila je na istom mjestu.

Malo je dodirnuo

- Dva, tri dana kasnije već je bila iznemogla, nije se ni dizala, nisam mogao proći. Kako se nisam usudio hvatati je, malo sam je samo dodirnuo, trebalo mi je vremena da je nagovorim da uđe u auto. Činilo mi se da putujemo satima. Razmišljao sam što će napraviti, hoće li me napasti, a ona uopće nije bila strašna - prisjeća se. Kaže, nije tada znao da postoje udruge, inače bi ih sigurno zvao. Uklonio je s kujice više od 30 krpelja, a oporavljala se nekoliko dana.

- Kad je došla k sebi, počela je lajati i ja sam se opet uplašio. Kasnije sam shvatio da mi se zapravo zahvaljivala. Puno sam naučio od nje i sad se više ne bojim pasa – priča nam. Nekoliko dana kasnije doznao je da je kujica prvo bila zavezana u šumi, bez hrane i vode, no onaj tko ju je pustio nije je poveo sa sobom.

Lilini štenci | Autor : Katarina Perković Purgar Foto: Katarina Perković Purgar

Sad je moja

- Djeca koja dolaze na vjeronauk u crkvu dala su joj ime Lili. Čipirao sam je i sad je moja. Ima veliko dvorište, jedino mi je problem što laje kad netko dolazi - objašnjava nam svećenik. Dodaje kako je Lili jednom htio zavezati, samo dok su stranke kod njega. No, sjećanje na lanac i šumu bilo je svježe pa je Lili u trenu potrgala ogrlicu oko vrata. Nikad to više nije pokušao, kaže.

Dok su se oni tako privikavali na zajednički život, Lili je na svijet donijela četiri šteneta, tri curice i jednog dečka. U njihovu udomljavanju svećeniku pomaže Katarina P. Sve informacije o uvjetima udomljavanja i obvezi sterilizacije kad štenci odrastu možete doznati na njezin mobitel 098/760-594. Na sterilizaciju će uskoro i Lili, a u kući njezina spasitelja čeka je život bez straha i brige što će sutra jesti. Život u kojem nikad više neće biti napuštena.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • gable:

    srce mi se topi od takve ljepe price. postovani spasitelji sve najljepse i samo sretan zivot od srca vam zelim.

  • MaricaHrdalo:

    nažalost,i ja poznam bolesnika koji veže pse u šumu na lanac,a svećeniku hvala što je spasio životinju.Neka uživa s njom bit će mu beskrajno zahvalna.

  • okus:

    Zlatno srce svecenika. Hvala Vam za ovo djelo.💖