Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikad je nije otvorio

Bocu vina kupio prije 50 godina, sada je za nju dobio nevjerojatan iznos

Vinarija i restoran Fakin u Motovunu
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
25.05.2023.
u 17:53

Proizvedeno je vrlo malo boca od tri litre, a sama kvaliteta vina smatra se izuzetnom

Mark Paulson iz Kalifornije zaradio je više od 100.000 dolara zahvaljujući rijetkoj boci vina koju je kupio 1970-ih, a koju nikada nije otvorio. Prema pisanju Washington Posta, bila je to boca Domaine de la Romanée-Conti La Tâche. Paulson je prvotno kupio bocu iz 1971. za 250 dolara. Prilagođeno za inflaciju, to odgovara današnjoj cijeni od 1.889 dolara, odnosno oko 1.750 eura.

Boca je Jeroboam, odgovara četirima normalnim bocama vina. Proizvedeno je vrlo malo boca od tri litre, a sama kvaliteta vina smatra se izuzetnom. Paulsonov sin pronašao je članak o Bonhams Skinneru koji prodaje sličnu bocu La Tâchea iz 1971. za 81 250 dolara. Bonhams Skinner vodio je prodaju Paulsonove boce La Tâche. "Viđamo nevjerojatne boce svaki dan. Ali nikada neću zaboraviti ovu bocu", rekao je Louis Krieger, pomoćnik direktora finih vina u Bonhams Skinneru, za Business Insider. Paulson se nadao maloprodajnoj cijeni od 100.000 dolara (oko 93.000 eura). Naposljetku, Paulsonova očekivanja su premašena, a boca je prodana za 106.250 dolara.

POVEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije