Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaštitite imovinu

"Bobiji" građanima: Zaključavajte bicikle!

Policajci bicikli
Marija Lovrenc/vLM
14.09.2010.
u 15:55

Virovitički kvartovski policajci lecima počeli upozoravati građane da uvijek moraju zaključati svoje vrijedne dvokotače.

Zbog sve češće krađe bicikala, među kojima su oni skupi lopovima osobito draga meta, u posebnu su akciju krenuli virovitički "bobiji" - kvartovski policajci lecima, plakatima i razgovorima s građanima upozoravaju vlasnike bicikala da ih zaključavaju.

- Apeliramo na vlasnike da je i pet minuta, na koliko ostave bicikle nezaključane, lopovima dovoljna prilika koja im se ne smije pružiti - ističe kvartovski policajac Željko Gobac, koji s kolegama na svakom nezaključanom biciklu u gradu stavlja letak s upozorenjem.

U 2010. lopovi su dosad na području Virovitice ukrali 30 bicikala i oštetili vlasnike za više od 50.000 kuna, i to samo u slučajevima koji su prijavljeni. Stvarni broj krađa je veći i skoro su svakodnevne. "Bobiji" apeliraju i na vlasnike bicikala da ih u zgradama ostavljaju u zaključanom prostoru, da bicikl uvijek zaključaju te fotografiraju na njemu detalje koji bi pomogli u identifikaciji u slučaju krađe.

- Ne možemo stajati pokraj svakog bicikla i paziti da ga ne ukradu, vlasnici moraju učiniti sve da ne ostanu bez bicikala - poručuju "bobiji".

Komentara 1

DV
djon vejn
21:08 14.09.2010.

kvartovski policajci....daj nemoj me zezati,pa vt ima ljudi koliko jedan prosjecni kvart u zgu.haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije