Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stiglo novo obećanje

Bjelovarčani, strpite se još malo, čekate tek jedno desetljeće

'10.01.2012., Bjelovar - Dalibor Petrovic, dopredsjednik Sindikata strojovodja Hrvatske odrzao je tiskovnu konferenciju u prostorijama zeljeznickog kolodvora, prozvavsi bivsu Vladu Jadranke Kosor sto
'Damir Spehar/PIXSELL'
18.10.2012.
u 11:36

Darko Peričić, direktor HŽ Infrastrukture, najavio da izgradnja pruge zvane čežnja kreće u drugoj polovici iduće godine, i to uz pomoć europskog novca

– Bjelovarčani mogu biti sigurni da ćemo u drugoj polovici iduće godine potpisati ugovor i krenuti u izgradnju pruge Sv. Ivan Žabno - Gradec - optimistično je prošli tjedan poručio Darko Peričić, direktor HŽ infrastrukture. Sve je spremno, poručio je samouvjereno, dodajući da se sada samo čekaju kohezijski fondovi i bespovratna sredstva EU te da je to razlog zašto se tako dugo čeka početak izgradnje.

Kolektivna amnezija

Tako je famozna pruga, koju zbog dugogodišnjih praznih obećanja u Bjelovaru odavno zovu "pruga zvana češnja", dobila još jednog zagovornika koji je upotpunio plejadu onih koji su bili "laki" na obećanju. Ono što nismo mogli i znali sami, sada bi nam, kao, trebala izgraditi Europa. Ma možeš si mislit! Čovjek valjda misli da u Bjelovaru svi boluju od amnezije te da su već odavno zaboravili da je njegov prethodnik Branimir Jerneić još prošle godine čak dogurao i do izbora izvođača radova, no od "prve lopate" na toj fantomskoj pruzi nikada nije bilo ništa.

Očito je previdio da Bjelovarčani slične najave slušaju već čitavo desetljeće te da bi im prije bilo kakva novog obećanja trebao objasniti gdje je i na što HŽ infrastruktura utrošila onih 350 milijuna kuna za koje su se po odobrenju prethodne Vlade lani kreditno zadužili, a koji su bili namijenjeni izgradnji te dugo očekivane linije. Građane Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije može radovati početak radova na rekonstrukciji zatvorene pruge Daruvar - Sirač, no to ne može biti zamjena za već najavljenih 10,5 kilometara pruge Sv. Ivan Žabno - Gradec za kojih se prije samo koji mjesec tvrdilo da je jedini potpuno spreman projekat u koji se može krenuti odmah. Ako su ovoj zemlji, kako to stalno ponavlja prvi potpredsjednik Vlade Čačić, doista prijeko potrebne investicije, onda je ovdje netko lud jer ili ta pruga nije u Hrvatskoj ili njezina izgradnja nije investicija.

Fondovi kao garancija

Komentirajući najnovije obećanje iz HŽ infrastrukture SDP-ov saborski zastupnik Vedran Babić ističe da je prethodna vlast odgovorna za to što je novac za prugu podignut i nenamjenski potrošen te da su nam sada kohezijski fondovi možda i najveća garancija da će pruga biti i izgrađena.

– Osobno ću iskoristiti mogućnost i postavit ću zastupničko pitanje tko je odgovaran i gdje je završio novac namijenjen izgradnji ove pruge - obvezao se Babić.

Župan Miroslav Čačija jučer nažalost nije imao vremena za komentar najnovije odgode ovog projekta za koji je on još 2010. godine isticao da ne prihvaća daljnje odugovlaćenje.

–Ne želim više nikakve nove rokove - isticao je tada.

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
11:30 19.10.2012.

obećanje ludom radovanje... da se od obećanja živi Bjelovar bi bio Dubai...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije