Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIVLJAŠTVO U STOCU

Bivši ministar kulture pretukao šefa izborne komisije

izbori
Foto: Reuters/PIXSELL
03.10.2016.
u 18:51

Ljudima je ukradena demokracija i izbori će se u Stocu morati ponoviti, komentirao je šef misije OSCE Jonathan Moore

Moramo što prije donijeti novu odluku za izbore u Stocu, ali tek nakon što dobijemo sve relevantne informacije i dok njih Središnje izborno povjerenstvo BiH detaljno sagleda, kazala je za Večernji list Maksida Pirić, glasnogovornica Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Izbori u općini Stolac i dalje su fokusu javnosti nakon što su prekinuti zbog fizičkog napada na predsjednika općinskog izbornog povjerenstva Stolac Ivana Perića, koji je nakon toga završio u Domu zdravlja Stolac. Još gore je prošao Član biračkog odbora stolačkog birališta Podgrad II Mario Raguž koji je hospitaliziran  u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar i smješten je u Jedinicu intenzivnog liječenja. Raguž je zadobio tešku ozljedu vrata i slijedi mu daljnja dijagnostička obrada. Njih je, među ostalima, napao kandidat za načelnika općine Stolac i bivši ministar kulture u Vladi Federacije BiH Salmir Kaplan, predsjednik SDA u Stocu.

Prema policijskom izvješću, Raguž je ozlijeđen prilikom fizičkog napada na biralištu Podgrad II. Prema podnesenoj prijavi, napali su ih Salmir K., Demir M . i Ahmed Lj.

Sve je počelo u 14:55 sati kada je policija dobila dojavu da su u prostorijama Općinskog izbornog povjerenstva Salmir K. i Ahmed Lj. fizički napali predsjednika Povjerenstva Ivana Perića, pri čemu je zadobio tjelesne povrede. Nakon toga Salmir K. i Ahmed Lj. uadaljili su se u nepoznatom smjeru, a nakon toga je pred zgradu stigla skupina građana bošnjake nacionalnosti koja je razvalila ulazna vrata te ušla u prstorije Općinskog izbornog povjerenstva i demolirala je.

No, tu nije kraj priče. U 15 sati i pet minuta policijski službenici osiguranja na biralištu Podgrad II prijavili su da je član biračkog odbora Mario Raguž fizički napadnut od osoba Salmira K. i Demira M. Kasnije je policiji dojavljena krađa izbornog materijala na više lokacija u Stocu.

Salmir Kaplan je za Avaz kazao da su problemi nastali zbog smjenjivanja članova biračkih odbora bošnjačke nacionalnosti tijekom izbornog dana.

– Kada se to počelo događati od mjesta do mjesta, onda smo reagirali kako smo reagirali. Nismo to mogli trpjeti – navodi Kaplan. Šef misije OSCE u BiH Jonathan Moore izjavio je da je lakrdija od izbora održanih u Stocu događaj bez presedana.

– Ljudima je ukradena demokracija i izbori će se morati ponoviti – rekao je Moore.

>> Čović zadovoljan rezultatima HDZ BiH, predlaže objedinjavanje lokalnih i općih izbora

Komentara 3

AN
anticenzura
19:50 03.10.2016.

Osmanlije dolaze na Vlast saketarenjem domicilnog stanovnistva isto kao u Srednjeme vijeku. Nista novo na orizontu.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
19:53 03.10.2016.

Ovi tzv bošnjaci vidim neki fini i kulturni ljudi, iz još finijih obitelji, sve na silu, fale im još samo deve pa da budu kompletni...

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
20:39 03.10.2016.

Muslimanski ministri kulture skolovani valjda u Isilovoj skoli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije