Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preselio pokućstvo

Bivši konzul tvrdi da nije uzeo namještaj iz ureda u Sydneyju

opcinski sud zagreb
Davor Puklavec/Pixsell
12.01.2012.
u 22:00

Kellera se tereti da je na kraju mandata tijekom selidbe iz Sydneyja u Hrvatsku prisvojio dio namještaja iz konzulata.

Na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu počelo je suđenje bivšem glavnom hrvatskom konzulu u Australiji Goroslavu Kelleru optuženom da je na kraju mandata 2008. prisvojio pokućstvo i opremu konzulata, vrijednu 73.000 kuna, te je pronevjeru pokušao prikriti krivotvorenjem isprava.

Keller je s optuženičke klupe poručio da se ne osjeća krivim za pronevjeru. Kako ga je optužilo tužiteljstvo, u prosincu 2008. godine, dva tjedna prije kraja dužnosti glavnoga konzula u Australiji, Keller je za selidbe prebacio u Hrvatsku i dio pokućstva te opreme konzulata u Sydneyju bez potrebnih ovlasti i suprotno izričitoj uputi Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Teretilo ga se da je u pokućstvo i opremu, bez ovlasti i izvještavanja mjerodavnih tijela, spremio bilješke, note, izvješća, dopise, pisane planove i drugu dokumentaciju konzulata. Bivši glavni konzul proveo je u Australiji na toj dužnosti šest godina i nije jedini naš diplomat, koji je završio na optuženičkoj klupi. Neki su i osuđeni poput bivših veleposlanika Nevena Jurice, Jovana Vejnovića, Marka Žaje.

Komentara 3

OB
-obrisani-
22:35 12.01.2012.

Nema, nama bi trebao netko kao Hitler na jedno 20 godina da istrijebi one komunisticke navike iz nas zauvijek ,uvede rad i disciplinu ! Inace nevidim napredka .

OB
-obrisani-
07:02 13.01.2012.

Samo je posudio

DU
Deleted user
13:49 13.01.2012.

@ oluja slazemse s tobom, samo zasto samo komunisticke? Ima tu navika, hercegovackih, balkanskih, seljackih, i inih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije