Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlada ne komentira

Biskupi traže objašnjenje i ispriku premijera Milanovića!

biskupi
Boris Ščitar/Vecernji list
Autori: Marko Špoljar, D.P.
15.07.2013.
u 17:43

Hrvatski biskupi traže objašnjenje i ispriku premijera Milanovića za njegovu izjavu da su "zločince ovih 20 godina štitili Crkva i HDZ".

Hrvatski biskupi traže objašnjenje i ispriku premijera Milanovića za njegovu izjavu da su "zločince ovih 20 godina štitili Crkva i HDZ".

Točnije, kako javlja Tiskovni ured HBK nakon sjednice Stalnoga vijeća HBK, biskupi su informirani i o izjavi koju je predsjednik Vlade Republike Hrvatske dao na sjednici održanoj 26. lipnja 2013. godine, a koju su prenijeli mediji, gdje je u kontekstu rasprave o Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije predsjednik Vlade RH je izjavio da su ''zločince ovih 20 godina štitili Crkva i HDZ'' te da ''očekuju objašnjenje takvog istupa i traže ispriku zbog uvrede, klevete i narušavanja ugleda".

Iz Vlade ne žele komentirati izjavu

Ovo je prva službena reakcija hrvatskih biskupa na izjavu premijera Milanovića, a dosad je iz Crkve reagirala samo udruga Vigilare.

– Ovo su izrazito teške riječi i optužbe protiv jedne vjerske zajednice čiji članovi čine gotovo 90 posto stanovništva Hrvatske. Vi ste predsjednik Vlade Republike Hrvatske te svaka Vaša riječ ima veliku težinu i posljedice. Nemate pravo ni mandat generalizirati i optuživati bez konkretnih dokaza bilo koju organizaciju, a posebno ne Katoličku crkvu. U suprotnom širite govor mržnje, netolerancije i na kraju klevetu, diskriminirajući i bacajući ljagu na građane koji se smatraju katolicima. Gospodine Milanoviću, kao predsjednik Vlade Republike Hrvatske u svojim riječima budite odgovorni, gradite mostove suradnje i stvarajte mir u Hrvatskoj, a ne netrpeljivost. Ako znate da je netko štitio nekakve zločince, onda recite precizno tko, imenom i prezimenom, i to svakako prijavite državnom odvjetništvu. Sve ostalo su opasna naklapanja, a za Vaše izgovorene riječi zahtijevamo ispriku svim građanima katoličke vjeroispovijesti koji čine veliku većinu hrvatskog društva – poručio je netom nakon premijerove izjave predsjednik Vigilarea dr. Vice John Batarelo.

Iz Vlade su poručili da ne žele komentirati ovu izjavu biskupa.

Članovi Stalnoga vijeća HBK izrazili su i zabrinutost zbog dokidanja autonomije Religijskog programa na HTV-u koja mu je zajamčena Sporazumom koji su potpisali HRT i HBK.

>>Zoran Milanović: Zločince su 20 godina štitili Crkva i HDZ!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije