Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLIČNA PROMOCIJA

Bild: Devet razloga za kampiranje zimi u Hrvatskoj

Ilustracija
Borna Filic/PIXSELL
13.01.2022.
u 06:25

Opširna reportaža njemačke novinarke na utjecajnom portalu

Kako je zimovati u hrvatskim kampovima, u opširnoj reportaži objavio je jedan od najutjecajnijih portala u Njemačkoj – Bild.de. Autorica teksta Helene Schmidt provela je gotovo dva mjeseca u našoj zemlji, a od sredine studenog do sada svojim kamping-vozilom obišla je destinacije od Istre do Dubrovnika te od Like do Zagreba.

Uspjela je naći devet razloga za zimsko kampiranje u Hrvatskoj, kako glasi i naslov njezine reportaže ("Neun Gründe für Wintercamping in Kroatien"). Kao prvi navodi zdravstveni aspekt uz sliku Lošinja kao idealne destinacije za sve koji imaju dišne probleme. Drugi razlog je po njoj blaga zimska klima, koja može donijeti iznenađenja u vidu jakih udara vjetrova. Treći argument za izbor Hrvatske je izostanak gužvi i niže cijene, četvrti se odnosi na izostanak gužvi na trajektima, muzejima i sl., dok je peto mjesto zauzeo "vrlo bitan razlog" – gostoljubivost domaćina.

Bildova novinarka zadovoljna je i ponudom biciklističkih, pješačkih i planinarskih staza, a na sedmo mjesto pozicionira gastronomiju. Popis zaključuje, kako kaže, atraktivna i kvalitetna wellness-ponuda, a na devetom mjestu i mogućnost skijanja kao jedan od neistraženih motiva dolazaka u Hrvatsku.

– Riječ je o odličnoj reportaži na portalu s više od 30 milijuna jedinstvenih korisnika – kaže direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u njemačkoj Romeo Draghicchio. 

>> VIDEO Što turisti misle o Hrvatima? "Pivo je fino, ljudi su ljubazni i niste uopće debeli!"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije