Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTRICA BISERA TURKOVIĆ

BIH odustala od uvođenja protumjera Hrvatskoj

Sarajevo: Bisera Turković i Gent Cakaj održali konferenciju za medije
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/2
29.06.2020.
u 11:22

Republika Hrvatska prošlog tjedna uvela je dvotjednu karantenu za sve građane koji ulaze iz BiH, Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije i Kosova nakon porasta broja zaraženih osoba

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković izjavila je u ponedjeljak kako će odustati od zahtjeva za uvođenje protumjera Hrvatskoj zabranom tranzita kroz Neum nakon razgovora s hrvatskim kolegom po dužnosti koji je najavio da će Zagreb uskoro olakšati mjere prema Bosni i Hercegovini. 

Republika Hrvatska prošloga tjedna uvela je dvotjednu karantenu za sve građane koji ulaze iz BiH, Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije i Kosova nakon porasta broja zaraženih osoba, a u međuvremenu su nastali nesporazumi oko tranzita građana BiH preko hrvatskog teritorija prema Neumu, zbog čega je ministrica Turković najavila protumjere Hrvatskoj.

O tome je sinoć, kako je potvrdila Turković za portal Klix, razgovarala s hrvatskim ministrom vanjskih i europskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom.

"Ministar vanjskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman obećao je da će njegova država krenuti s omekšavanjem mjera prema BiH, a nakon što su obavljene konzultacije s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem", istaknula je Turković.

Prijepor nastao oko prijelaza građana BiH preko graničnog prijelaza u Doljanima kod Metkovića koji idu prema Neumu već je riješen u sinoćnjem razgovoru, dodala je bosanskohercegovačka šefica diplomacije. Upravo zbog te odluke RH preko vikenda su bile goleme gužve na plažama u Neumu, jedinom gradiću BiH na obali Jadranskog mora.

Sinoć je na Twitteru Vlada RH najavila kako će biti ukinute mjere o dvotjednoj karanteni za sve državljane BiH koji ulaze u Hrvatsku čim epidemiološke mjere budu zadovoljavajuće. Iz BiH tradicionalno veliki broj turista preko ljeta dolazi na Jadran.

Ključne riječi

Komentara 12

DU
Deleted user
11:55 29.06.2020.

urso sam se u gaće od ove,sav se tresem od straha

Avatar Damating
Damating
11:58 29.06.2020.

Još jedan pokazatelj koliko je Pelješki most važan i nasušno potreban! Gle ideje, uvesti zabranu prolaska kroz Neum?! 🤔

DU
Deleted user
11:50 29.06.2020.

čim omekšamo mjere prema BiH,bićemo u istoj situaciji kao prošle nedjelje pa možemo početi jovo-nanovo. nije mi jasno zašto Hrvatski narod mora patiti i nositi se sa donešenim problemima. zar zbilja nismo u stanju shvatiti da nam BiH stvara nepotrebne probleme?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije