Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pametne KluPe

Besplatno surfate i punite mobitel dok sjedite na solarnom panelu

pametne klupe
Foto: Hrvoje Šlabek
30.10.2015.
u 11:00

Za uspješan izum Ivana Mrvoša, 20-godišnjega studenta računalstva iz Solina, raspituju se i iz Australije te Norveške

Tri "pametne klupe" koje je izumio Ivan Mrvoš, 20-godišnji student računalstva iz Solina, postavljene su u Koprivnici. Sjedite na solarnim panelima, besplatno punite mobitel i surfate internetom te još k tome putem posebne aplikacije možete vidjeti lokalne meteorološke podatke – najkraći im je opis. Valja dodati i da klupe noću svijetle, a energetski su potpuno neovisne.

Koprivnica je zasad najsjevernija točka do koje je došao moj proizvod. Prva pametna klupa prije nekoliko mjeseci postavljena je u Solinu pa su pristigle narudžbe iz Sarajeva, Samobora, Splita, Poreča, Crikvenice i Dugog Rata, a jučer smo isporučili i prve primjerke u Crnu Goru, u Tivat. Imam upita i iz Australije te Norveške. Svugdje gdje sam ih postavio vidio sam da su ljudi vrlo zainteresirani za njih – ponosan je Mrvoš. Njegova tvrtka odnedavno zapošljava petero ljudi, a uskoro bi trebala primiti i nekoliko stručnjaka za usavršavanje softvera za "pametne klupe".

Grad Koprivnica tri je klupe platio 35.000 kuna. Mobiteli se zasad pune putem USB sučelja, i to četiri uređaja istodobno. 

>> Uz Dan grada Samobora fitness park s 11 sprava, ali i pametnim klupicama

Komentara 3

PA
Pave42
11:26 30.10.2015.

Čestitke,Ivane! :)

DU
Deleted user
11:05 30.10.2015.

Bravo!

Avatar abakus
abakus
11:38 30.10.2015.

Kada će u Zagreb? :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije