Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završila na operaciji

Beba u životnoj opasnosti, izgrizao je pas: 'Znali su i izaći iz dvorišta bez uzice'

doga
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
22.03.2019.
u 21:45

- Ta se obitelj doselila prije nekoliko godina, mislim da iz Zagreba. Kupili su kuću u Repašu, u dijelu koji mi zovemo Mali sokak. Viđala sam ih u šetnji sa psima, ne bih znala koje su pasmine. Čula sam za nesreću i što da vam kažem, sva sam se naježila - kaže mještanka Repaša

Liječnici se u Klaićevoj bore za život bebe koju je u podravskom selu Repaš izgrizao pas i nanio još teške ozljede. Nesreća se dogodila u petak u poslijepodnevnim satima. Policijska uprava koprivničko-križevačka prijavu je primila nešto prije 15 sati.

Pas je, prema neslužbenim informacijama portala klikaj.hr, pasmine argentinska doga. Djevojčica stara između jednog i dva mjeseca je iz Zavoda za hitnu medicinu u Koprivnici odmah prebačena u Klaićevu bolnicu, gdje je podvrgnuta operativnom zahvatu. Ima ozljede glave i prijelome kostiju. Istraga je u tijeku, pa će se o tome kako je došlo do nesreće više znati tijekom subote.

- Ta se obitelj doselila prije nekoliko godina, mislim da iz Zagreba. Kupili su kuću u Repašu, u dijelu koji mi zovemo Mali sokak. Viđala sam ih u šetnji sa psima, ne bih znala koje su pasmine. Čula sam za nesreću i što da vam kažem, sva sam se naježila - kaže mještanka Repaša.

Supružnike je u šetnji s dvama psima viđao i mještanin koji je čuo da je jedan pas u sobi ugrizao dijete u predjelu glave, i da je beba prebačena u Zagreb.

- To su lijepi psi, srednje veličine, nisu bokseri, ali nešto slično, kao tigrići. Vodili su ih na uzici, ali znali su i izaći iz dvorišta bez uzice. No, nisu nikad nikoga ugrizli - dodaje.  

VIDEO Spašavanje psa iz rijeke u Vukovaru:

Ključne riječi

Komentara 98

DU
Deleted user
21:40 22.03.2019.

Procitaj , educiraj se i prihvati činjenice.Pojedine vrste pasa su kreirane i napravljene namjerno za određene vrste zadaća i poslova i sa dobro usadenim instinktivnim ponašanjem.Upravo to instinktivno ponašanje koje se može ponekad aktivirati i učiniti štetu neki psi su okarakterizirani kao opasni.Pritom te vrste imaju također fizičke osobine koje mogu nanijeti veliku štetu čovjeku, ponekad i smrt...pogotovo ako se radi o djetetu.To je ipak životinja i nekad se njezino ponašanje ne može predvidjeti bez obzira na okolinu u kojoj živi i kako je odgojen te na neku reakciju čovjeka ili druge životinje mogu joj se svakog trena aktivirati instinkti koje posjefuje,te upotrijebiti snagu i čeljust kao oružje napada..itd itd....

DU
Deleted user
21:21 22.03.2019.

Moja susjeda ima rotweilera koji je teži od nje, ona oko 60 godina i polubolesna.Kad vidim kako je pas vuče po ulici crkavam od smjeha...znači kad se vrati iz šetnje sva ispuhala i oznojena kao da je sprint odradila... cirkus.I uvijek se zamislimo kako bi ga ona spriječila ako pas slučajno napadne nekoga, Ili drugog psa .. pa to je ravno ludilu.

MA
MallaSanja1808
21:56 22.03.2019.

Dogo argentino je pas od 40-50kg.to nije pas srednje velicine.to su lovacki psi koji bez vodilice nebi smjeli izac iz dvorista

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije