Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNICA KAHOM-a

Ban Toskić: Beroš mora snositi odgovornost, platforma Cijepise je doživjela veliki debakl

Zagreb: Konferencija za medije KoHOM-a i HLK-a o zakonu u primarnoj zdravstvenoj zaštiti
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/2
25.04.2021.
u 18:43

Smatra kako će obiteljski liječnici uvijek svojim pacijentima izaći u susret pri naručivanju, ali napominje kako će to dodatno zablokirati cijeli sustav.

Predsjednica Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) Nataša Ban Toskić ustvrdila je da je KoHOM već ranije predvidio sve probleme koji će se pojaviti u procesu cijepljenja te istaknula kako su već prošle jeseni predložili strukturirano cijepljenje i izradu digitalne platforme za prijavu pacijenata za cijepljenje.

- Predvidjeli smo da će to za nas biti veliko administrativno rasterećenje. Na žalost platforma "CijepiSe" nije funkcionalna i nije ono što smo mi željeli i predlagali, a nismo bili ni uključeni u radnu skupinu koja je tu platformu izrađivala - kazala je Ban Toskić za HRT. 

Ustvrdila je kako su bili na samo dva sastanka, ali i to da su imali previše primjedbi zbog čega ih više nisu dali. 

Ban Toskić kao pozitivan primjer navela je i platformu Međimurske županije gdje su svi zadovoljni s platformom. Navela je kako je prije svega potreban pozivni centar u kojem će administratori pregledavati prijave za cijepljenje i svrstavati ljude u prioritetne kategorije što se, primjerice, radi u Međimurju. 

Predsjednica KAHOM-a navela je kako u ovom trenutku liječnici nemaju ništa od platforme za cijepjenje jer se ne zna koji je pacijent pozvan  kad će se cijepiti. 

- U ovom trenutku mi u ordinacijama imamo kaos. Naši telefoni ne prestaju zvoniti, totalni je kaos i pacijenti su nezadovoljni. Do toga je dovela dosadašnja organizacija cijepljenja i smatram da je za ovo odgovoran ministar te da bi on konačno trebao preuzeti odgovornost, kazala je Nataša  Ban Toskić.

Ministarstvo i županijski zavodi moraju donijeti protokol

Na pitanje što pacijenti koji su se prijavili preko platforme sada trebaju činiti, Ban Toskić je rekla kako protokol treba donijeti ministarstvo zdravstva i županijski zavodi za javno zdravstvo. Smatra kako će obiteljski liječnici uvijek svojim pacijentima izaći u susret pri naručivanju, ali napominje kako će to dodatno zablokirati cijeli sustav.

- Obiteljski liječnici su u velikoj mjeri proveli prvu fazu cijepljenje starih i nepokretnih te zdravstvenih radnika, potom drugu fazu starih i kroničnih bolesnika koja još traje, rekla je predsjednica KAHOM-a za HRT  i dodala kako masovno cijepljenje koje slijedi mora biti u potpunosti izvan ordinacija, na velikim punktovima te kako u tome moraju sudjelovati svi zdravstveni radnici.

Ban Toskić je rekla da je platforma za cijepljenje doživjela potpuni debakl i krah te kako je kao takva plaćena i za to netko treba preuzeti odgovornost.

VIDEO: Velike gužve za cijepljenje protiv covida-19 na Zagrebačkom velesajmu

Komentara 18

Avatar Barba
Barba
19:17 25.04.2021.

Prijavio sam se preko aplikacije, dobio poziv preko aplikacije i cijepio se. Ne vidim u čemu je problem i o čemu ova priča.

MI
mica1111
19:28 25.04.2021.

Ova stalno kontrira.Nema veze ova aplikacija sa uspjehom cijepljenja.Ionako te zove tvoja obiteljska doktorica,a to ovoj smeta.Ne dela joj se,ali voli politizirat.Iz Rijeke je,a zna se iz koje političke opcije!

BU
burza
20:16 25.04.2021.

Ona od pocetka daje otpor svemu sto se predlaze od strane Berosa jako je prozirna zna se zasto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije