Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIZNALA SVE KOLEGI

Medicinska sestra u Njemačkoj razbila bočicu s cjepivom pa cijepila ljude s fiziološkom otopinom

Koronavirus u Njemačkoj - ilustracija
Foto: REUTERS
1/5
25.04.2021.
u 16:27

Antigenski test će sad morati utvrditi tko od njih 200 nije dobio cjepivo.

Medicinska sestra u centru za cijepljenje Friesland u Njemačkoj slučajno je razbila bočicu s cjepivom Pfizer/BioTech pa ju je onda zamijenila s fiziološkom otopinom, potom je s time cijepila šest osoba. Otkriće je šokirano i samu ministricu zdravstva Donje Saske Danielu Behrens.

– To je ozbiljan prekršaj – rekla je ministrica u nedjelju u Hannoveru, piše Fenix-magazine

Medicinska sestra priznala je da je u srijedu slučajno ispustila bočicu BioNTech cjepiva nakon čega je u injekcije stavila fiziološku otopinu. Nužno je napomenuti kako ne postoji zdravstveni rizik za cijepljene samo fiziološkom otopinom. Naime, cjepivo Pfizer/BioNTech se miješa s fiziološkom otopinom.

Zbog tog njezina čina sad se mora utvrditi tko je umjesto cjepiva dobio fiziološku otopinu. Naime, taj dan  u centru za cijepljenje Friesland se cijepilo 200 ljudi. Antigenski test će sad morati utvrditi tko od njih 200 nije dobio cjepivo. 

– Sada je na policiji i državnom odvjetniku da razjasne ovaj šokantan slučaj s odgovornim akterima u okrugu Friesland. Fokus je na ljudima koji su cijepljeni dok je medicinska sestra bila na dužnosti – rekla je Behrens.

Medicinska sestra je od početka godine bila stalno zaposlena u centru za cijepljenje Friesland u Schortensu, a slučaj je izišao na vidjelo nakon što je priznala kolegi sve u subotu.

VIDEO: Pogledajte kako izgleda odjel u KB Dubrava gdje se brojni bore za život zbog koronavirusa

 

 

Komentara 15

DL
dvanaest_legija
16:41 25.04.2021.

Nema veze, zaštita od bolesti je potpuno ista!

MA
malena27
21:19 25.04.2021.

Ovih šestero je sam Bog pogledao i smilovao im se. Dao im drugu šansu.

Avatar lasta mala
lasta mala
17:10 25.04.2021.

Vrijeme je da zahvale doktorici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije