Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI

Baka Antonija sa štapom se kroz snijeg probila do biračkog mjesta

baka antonija
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
28.12.2014.
u 15:02

Izbori prolaze mirno i bez incidenata, a najviše je birača do 11,30 na birališta izašlo u Varaždinu, njih čak 19 posto

Izbori prolaze mirno i bez incidenata, a najviše je birača do 11,30 na birališta izašlo u Varaždinu, njih čak 19 posto.

Kako se probija polako sa štapom kroz snijeg do svog biračkog mjesta u Vrtlinovcu u Varaždinskoj županiji sreli smo 75-godišnju Antoniju Novak koja izbore - ne propušta. Baka Antonija odlučila je već odavno kome će dati glas, ali kaže kako od ovih izbora ipak puno ne očekuje.

- Znam da su svi oni isti i nikome ništa ne vjerujem, ali glasati se mora – kazala nam je dobro raspoložena baka Antonija, koja ne zna koji su joj ovo izbori po redu.

Na predsjedničke izbore izašao je i 19-godišnji Ernest Bešenić iz Banjšćine, malog mjesta pored Varaždina. To mu kaže, nisu prvi izbori, ali prvi put će glasati za predsjednika. Oko izlaska ne izbore se ne dvoumi. To je kaže, građanska dužnost. Ipak, za Ernesta su ovi izbori i nešto više od "festivala demokracija". To je prilika da zaradi koju kunu.

- Ekonomist sam po struci i ne mogu naći posao. Javio sam se na Općinu da sudjelujem u radu biračkog odbora i srećom pozvali su me da radim. Nadam se da će biti i drugi krug pa da ću zaraditi još 300 kuna. Tako da, glavno da se nešto radi – kazao nam je Ernest.

Kako doznajemo od članova biračkih odbora na terenu, izbori uglavnom prolaze bez problema.

- Bila je situacija da nam je došao čovjek bez osobne iskaznice, samo s putovnicom, jer mu je prebivalište u Austriji. Međutim, upravo zbog takvih situacija rade uredi državne uprave pa smo gospodina poslali po dokumente s kojima će moći glasati – doznali smo na jednom biračkom mjestu.

Inače, u Varaždinskoj županiji izbori prolaze mirno i bez incidenata, a do 11,30 na birališta je izašlo 14,9 posto birača što je malo više od državnog prosjeka. Najviše je birača prkosilo zimskim snijegu u Varaždinu gdje je do 11,30 na birališta izašlo čak, 19 posto birača, dok ih je najmanje na birališta izašlo u Brezničkom Humu tek 6,4 posto. U susjednoj Međimurskoj županiji do 11,30 glasalo je 13,2 posto birača, a najviše ih je glasalo u Čakovcu i to nešto malo preko 16 posto.

>>Ciklona Ines zabijelila Hrvatsku, U Zagrebu 20 cm snijega

>>Snijeg neće utjecati 
na izbore – ulice će biti očišćene

Komentara 3

GO
google385
17:14 28.12.2014.

neka josipovic izgubi jer je neradnik

DO
Dormen
21:42 28.12.2014.

Orjunaš,mrzitelj Hrvatske i dupelizac Engleske i Serbije, Josipović.Neka mu gospodin oprosti,jer narod to ne može.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije