Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikolina Brnjac:

'Austrija bi mogla promijeniti mišljenje, broj turista oboljelih u Hrvatskoj je zanemariv'

Zagreb: Ministrica Brnjac održala konferenciju nakon sastanka s predstavnicima turističkog sektora
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
18.08.2020.
u 21:55

Što se Austrije tiče, kaže, lista se revidira i mijenja otprilike svaka dva tjedna

Austrija je odbila zahtjev Hrvatske da umjesto stavljanja cijele zemlje na epidemiološku crvenu listu, uvede tu mjeru samo za određene dijelove Hrvatske, a ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac rekla je u utorak kako očekuju da bi Austrija mogla promijeniti mišljenje.

Ministrica je večeras u 'Temi dana' Hrvatske televizije (HTV) komentirala odluku Austrije da povratnici s godišnjih odmora iz Hrvatske moraju pokazati aktualni negativni test na koronavirus ili se u roku od 48 sati podvrgnuti testiranju, kao i razmišljanja Slovenije o uvođenju karantene ovog vikenda za sve povratnike iz Hrvatske.

Brnjac: Ništa nije prepušteno slučaju

Ministrica turizma i sporta istaknula je kako ništa nije prepušteno slučaju te da redovito razmjenjuju informacije i kontaktiraju sa slovenskim kolegama, daju im transparentne podatke o brojkama po županijama, kako bi mogli vidjeti da nisu sve hrvatske županije u istoj situaciji, odnosno da ih samo dvije imaju porast broja oboljelih.

"Očekujemo da uzmu u obzir kakvo je stanje po županijama jer to su relevantni podaci i oni su upoznati s tim", rekla je Brnjac. Mislim da bi se mogla takva nekakva odluka s njihove strane i očekivati, dodala je.

Što se Austrije tiče, kaže, lista se revidira i mijenja se otprilike svaka dva tjedna.

"S obzirom na nove mjere Stožera očekujemo da bi i Austrija isto mogla promijeniti svoje mišljenje vezano uz Hrvatsku", rekla je Brnjac.

Upitana hoće li Hrvatska uzvratiti istim mjerama ministrica turizma poručila je da ne bi govorila o reciprocitetima. Brnjac je rekla i da ima informaciju kako u hrvatskim hotelima nema niti jednog zabilježenog oboljelog jer se svi pridržavaju strogih epidemioloških mjera. Dodala je da je broj turista oboljelih u Hrvatskoj zanemariv.

Ministrica je rekla kako nam je pomoglo što smo autodestinacija. Istaknula je i da Dubrovačko-neretvanska županija u kolovozu bilježi sve bolje turističke rezultate, dodavši kako posebno vesele dobre najave aviokompanija za rujan i listopad.

Što se sportskih natjecanja tiče, rekla je Brnjac, ona će se sigurno održavati, ali Stožer je donio određene mjere - trećina gledatelja smije biti na tribinama, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, a HNL je sam odlučio da neće imati gledatelja.

Komentara 17

SA
sani1
09:22 19.08.2020.

Kaže ova namjesnica, koja s turizmom nema nikakve veze.

DU
Deleted user
15:27 19.08.2020.

I kaj onda? U Austriji počinje za dva tjedna škola i sezona putovanja, osim penzionera, a ti ove godine uglavnom iz straha koji su im utuvili mediji i politika ne buju putovali nikam, je gotova...

SM
siki_miki
15:53 19.08.2020.

Steta je maksimalizirana jer je zabrana uvedena u jeku sezone. Ova obecanja sto ce biti kasnije nece proci i necemo imati vece koristi, vise cemo ustedjeti na zabrani putovanja u Austriju na zimu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije