Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI POKUŠAJ

Aung San Suu Kyi predala prvu kandidaturu za izbore u Mijanmaru

'Myanmar democracy icon Aung San Suu Kyi (C) looks on following a meeting with US Assistant Secretary of State for East Asian and Pacific Affairs Kurt Campbell (L) at a hotel in Yangon on November 4,
'HLA HLA HTAY'
18.01.2012.
u 10:28

Lliderica Nacionalne lige za demokraciju (NLD), koja je u studenome 2010. godine puštena iz kućnog pritvora, natjecat će se na izborima 1. travnja i to nakon što je njezina stranka bojkotirala prošlogodišnje izbore

Nekad najpoznatija politička zatočenica i dobitnica Nobelove nagrade za mir Aung San Suu Kyi predala je prvi put u svojoj političkoj karijeri kandidaturu za djelomične izbore u Mijanmaru.

Kako prenosi BBC, liderica Nacionalne lige za demokraciju (NLD), koja je u studenome 2010. godine puštena iz kućnog pritvora, natjecat će se na izborima 1. travnja i to nakon što je njezina stranka bojkotirala prošlogodišnje izbore. Ovo joj je prva kandidatura u političkoj karijeri jer je za izbora 1990., kada je njezina stranka NLD odnijela uvjerljivu pobjedu koju je vojna hunta odbila priznati, Suu Kyi već boravila u pritvoru.

NLD planira osvojiti oko 40 od ukupno 48 slobodnih mjesta u parlamentu koja su ostala prazna jer su neki od zastupnika otišli na ministarske dužnosti.

Ključne riječi

Komentara 2

IR
irani
11:28 18.01.2012.

Nadajmo se kako je ovoga puta sve \"za ozbiljno\" i kako ce Mijanmar polako krenuti u demokraciju i civilizaciju.

OB
-obrisani-
13:23 18.01.2012.

koji je izdajica vlastitog naroda ova poltronka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije