Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ramljak o deranju dokumenta: 'Nezadovoljstvo je bilo za očekivati'

Mislim da su ovo početne pozicije svih nas u kojima ima stvari koje nisu prihvatljive i o kojima ćemo razgovarati sljedeća tri do četiri mjeseca, rekao je Ramljak
21. prosinca 2017. u 16:26 15 komentara 870 prikaza
Marica Vidaković poderala nacrt plana nagodbe za Agrokor
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/9

Izvanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak poručio je danas nakon prezentacije nacrta strukture nagodbe Udruzi dobavljača Agrokora da su danas zauzete početne pozicije te da je određena grupa vjerovnika nezadovoljna, no kako o svemu predstoje mjeseci razgovora.

Marica Vidaković poderala nacrt plana nagodbe za Agrokor NEĆE IĆI LAKO Marica Vidaković poderala Ramljakovu nagodbu!

"Mislim da su ovo početne pozicije svih nas u kojima ima stvari koje nisu prihvatljive i o kojima ćemo razgovarati sljedeća tri do četiri mjeseca. Što se tiče nezadovoljstva određene grupe vjerovnika, to je bilo za očekivati", kazao je Ramljak u izjavi novinarima.

Naime, prokuristica Kraša i članica Privremenog vjerovničkog vijeća Marica Vidaković poderala je u četvrtak pred novinarima dokument o nacrtu strukture nagodbe u Agrokoru, istaknuvši da to što su dobavljači vidjeli nije smjer koji su spremni podržati. 

Ramljak je rekao da su dobavljačima sporne dvije stvari, kako će o tome razgovarati te vidjeti do koje mjere se neke stvari mogu promijeniti, a u kojoj ne mogu.

Na primjedbu novinara da su vjerovnici u pojedinim kompanijama u neravnopravnom položaju, odgovorio je da ne želi špekulirati kako će koji dobavljač proći.

Marica Vidaković poderala nacrt plana nagodbe za Agrokor
1 / 19
Marica Vidaković poderala nacrt plana nagodbe za Agrokor

"Činjenica je kako moramo voditi računa da se pojedina društva i vjerovnici u pojedinim društvima moraju tretirati na potpuno drukčiji način", ustvrdio je Ramljak. 

Kako je ustvrdio, kompanija je u rukama vjerovnika, a pritom ne vjeruje da bi moglo doći do obustave isporuke robe od strane dobavljača.

"Od samog početka se suočavamo s takvim stvarima, razgovaramo, pokušavamo naći neko kompromisno rješenje. Nekoliko sam puta ponovio, u ovom procesu nema pobjednika i gubitnika, ovdje jednostavno svi moraju pronaći kompromis i svi gube", rekao je Ramljak.

Zagreb: Ante Ramljak i Alastair Beveridge dali izjave za medije o Agrokoru Prijedlog nagodbe Osniva se ‘novi Agrokor’, svu imovinu preuzet će kreditori

Što se tiče manjinskih dioničara, a na pitanje "ima li za njih lijeka" ili moraju izgubiti sve, Ramljak je odgovorio da taj lijek možda postoji no kako ga on ne vidi. "Mislim da je to najrizičnija skupina i prema tome oni gube najviše", dodao je.

Zamoljen za pojašnjenje modela po kojem različiti dobavljači imaju različit tretman, Ramljak je odgovorio da se mora početi od toga što bi bilo ako bi se pojedinačno otvarali stečajevi. Primjerice, naveo je Ramljak, u stečajnoj masi vjerovnici Konzuma dobili bi ono što Konzum može vratiti iz svoje imovine. 

Poručio je da se dobavljači mogu između sebe dogovoriti hoće li biti toliko solidarni, pa da netko tko bi u nekom stečajnom postupku eventualno dobio 50, prepusti svoj dio onome tko bi dobio deset. 

"Mi smo samo administrator, posrednici. Ako se vjerovnici dogovore da će prihvatiti to što između sebe dogovore, mi ćemo to sve prihvatiti. Znači, mi ćemo im dodijeliti ukupnu sumu, ako se oni između sebe dogovore da će to svim dobavljačima ići ravnomjerno, mi ćemo to prihvatiti", kazao je. 

Također, ustvrdio je da je cilj da dobavljači dobiju više nego da je otvoren stečaj.

"Cijela svrha je da svatko tko ima nekakvu tražbinu dobije nešto malo više u odnosu na slučaj da je kompanija otišla u stečaj", rekao je Ramljak.

Vladin povjerenik Ante Ramljak – donošenje i provedba Lex Agrokor nacrt strukture nagodbe Ramljak: Dobili smo podršku, ovo je završna faza procesa Ivica Todorić Ivica Todorić: 'Lex Agrokor je privatni deal koji je provela Martina Dalić' Agrokorov logotip ZA SAVJETE VIŠE OD 69 MIL. EURA Vjerovničko vijeće uzet će svoje financijske i pravne konzultante
Župnik
zbog korone
Župnik u pismu vjernicima: Domove sami blagoslovite, a nama samo uplatite novac na račun
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'
 • Avatar Kupus Dei
  Kupus Dei:

  E Ramljače, nisi ti povjerenik, ti si pronevjerenik.

 • Deleted user:

  po kojem zakonu ramljak ne zeli platiti neciju robu ili usluge vrijednosti od 100 kn do milijardu kuna i vise otimati domacim trgovackim drustvima imovinu i pogodovati lesinarskim fondovima ovo je krah i kraj ekonomije u hrvata jos malo pa ... prikaži još!a ce nestati imovine stecaj je jedino rjesenje ove price ramljaka i ekipe je najobicnije palamudjenje.....

 • Avatar nekakav
  nekakav:

  svi u jednakom postotku moraju dobiti neku paru, nema tu povlađivanja. otpočetka ramljak krivo radi, dijelu dobavljača, onim najmanjima, je sve isplatio, malo većima nešto manje, najvećim najmanje. bez najvećih agrokor ne može ni mrdnuti, i tu se igrati s ... prikaži još! pozicije nekakvog povjerenika kojem su ruku zavrnuli američki fondovi se neće moći dugo. ono što narod ne kuži je da je amerikanac zaradio 5 puta više nego je uložio, bez ikakvog rizika, i da sad želi još više, ali nema više manevarskog prostora. ako dobavljači otkažu agrokoru, priča je gotova. i da, dobavljači neće propasti, ostali trgovački lanci su ih spremni prihvatiti, i već ih jesu. prvi šok bude baš u konzumu, tvornici novca za sav ostali dio agrokora, jedina polica za agrokorove kompanije. ako dobavljači neće puniti agrokor, nitko neće ni ulaziti u konzume, pa će krunski dragulj todorića prvi pasti i za sobom povući sve. zna krašica zašto je to napravila. a tek kad banke stisnu ramljaka.. ne možeš se danas svađati sa bankama. stvaranje nove ljubljankse banke u kojoj su završili novci, a u staroj ostali dugovi, je na kraju platila slovenska država. dug se mora vratiti, a ako ti imovinu iz koje se ja mogu djelomično naplatiti preneseš u drugu firmu, da bi je spasio od ovrhe, ti nije baš danas moguće. u rh samo do godine dana, a onda te ipak ščepaju .čak i naši sudovi to kažnjavaju, i smatraju namjerom da se vjerovniku spriječi naplata potraživanja.