Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nacrt strukture nagodbe

Ramljak: Dobili smo podršku, ovo je završna faza procesa

Vladin povjerenik Ante Ramljak – donošenje i provedba Lex Agrokor
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
Autori: Bojan Arežina, Hina
20.12.2017.
u 17:47

Osnova strukture je da se formira potpuno nova umanjena grupa s operativnim kompanijama u koju će se prenijeti imovina, to jest zdravi dio operativnog poslovanja, rekao je Ramljak

Izvanredna uprava Agrokora na briefingu za novinare predstavila je nacrt strukture nagodbe, čija je osnova, kako je rekao Ante Ramljak, da se formira potpuno nova umanjena grupa u koju će se prenijeti zdravi dio operativnog poslovanja.

Briefingu je prethodila sjednica Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora. Nacrt strukture nagodbe predstavili su izvanredni povjerenik Ante Ramljak i glavni savjetnik za restrukturiranje Alastair Beveridge.

Vladin povjerenik Ante Ramljak – donošenje i provedba Lex Agrokor
1/14

Ramljak je rekao da su prezentirali prve obrise, nacrte, buduće strukture nagodbe.

- Osnova strukture je da se formira potpuno nova umanjena grupa s operativnim kompanijama u koju će se prenijeti imovina, to jest zdravi dio operativnog poslovanja, i manje više prenijet će se dio duga na tu novu kompanija, a sve što ostane na staroj strukturi će se praktički otpisati dug, to jest otvorit će se stečajevi i likvidacija tih kompanija - rekao je Ramljak.

- Dobili smo podršku svih članova Vjerovničkog vijeća, dali su nam jasnu podršku da su zadovoljni ovom strukturom i da prema toj strukturi dalje možemo raditi na detaljima - rekao je Ramljak.

- Ovo je završna faza cijelog procesa, zadnja četvrtina - dodao je.

Što se tiče postotka otpisa i oporavka duga, Ramljak je rekao da još ne mogu izaći u javnost s brojkama.

 

Beveridge je rekao da je preostalo još puno posla te da je prioritet tima bio složiti prijedlog koji funkcionira za vjerovnike i tvrtku.

Pogledajte i VIDEO: Todorići - Od raja do sloma

Komentara 10

DU
Deleted user
08:54 20.12.2017.

Jeasenti muilu bigulicu, gdje je savjest tomu Ramljak Antiši i njegovoj kliki? Pa ta je izvanrednoupravna ekipa bezočno pokrala najvećega hrvatskog humanista Todorić Iveka, sinove mu Antišu i Ivišu i kćer mu, navodno vrhunsku marketinšku stručnjakinju, Ivančicu te ih takorećii dovela ga na prosjački štap. Dokaz: Ivekov blog u kojemu sve lijepo piše. Gorjet će zbog toga spomenuta ekipa vječno u paklu., a nevini i pravedni Ivek i familijmna mu vječno uživati u raju. Amen.

DU
Deleted user
18:00 20.12.2017.

Prvo; zašto niste javnost obavijestili da PIK Vrbovce uvozi zaraženo i staro meso? Po Todorićevom nalogu, naravno. Zašto? Zašto u Konzumu i dalje vlada nered; cijene nisu istaknute, roba za zamrzivače stoji vani dok ljudi ne nađu vremena potrpati juju na led...A Todorić? Uživa u raskoši lONdonskog stana, u ukradenim novcima, skupim satovima, odjeći, zlatu..kao i Vidošević, Sanader, Zagorac, Protega, Ježić, Dragičević, Čačić...

DU
Deleted user
06:58 21.12.2017.

Lsko je krcmiti tudje Stvorite ostvarite pa rasprodajte zasto je vrijedniji fikrivni novac americkih prljavih fondova nego stvarna imovina hrvatskih dobavljaca platite do zadnje lipe hrvatskim poduzecima.onda trgujte sto ste napravili nista vlasni i vtijednih kompanija. postst ce lesinariski fondovidovi Koliko vrijedi jamnica koja ostvari promet 1.6 milijardi kn gidisnje po tvojoj racunici ne vrijedi ni sto kn objasnjavas da je dionicarstvo rizivsn posao a ovo tvoje mesetatenje s tudjom ovimom nije titicmo bsd nijr

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije