Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Fimi media

Ante Despot: Barišić me nikad nije prihvatio kao zeta

Mladen Barišić
Marko Lukunić/Pixsell
Autor
Sonja Hoffman
04.10.2010.
u 12:05

- Imam pokriće za 1,8 milijuna kuna pronađenih u svom stanu i molim da me se više ne povezuje s Barišićem i N. Jurak.

Antu Despota, zeta uhićenog Mladena Barišića i savjetnika predsjednika uprave Končara, u čijem je stanu u zagrebačkoj Bužanovoj ulici u srijedu policija pronašla oko dva milijuna kuna, obrađuje policija nakon što je u četvrtak za Večernji list izjavio da je to njegov, a ne Barišićev novac.

Novac ima pokriće?

Naime, u četvrtak, čim se vratio iz Švicarske s poslovnog puta, Despot je Večernjem listu ispričao tijek pretrage koja se u njegovu stanu odvijala u nazočnosti trudne mu supruge Adrijane Despot.

– U srednjoj sobi policija je otkrila sef i zamolila moju suprugu da ga otvori, što je ona i učinila – kazao je.

U sefu policija, ustvrdio je Despot, nije pronašla dva nego oko 1,800.000 kuna.

– Sve su novčanice popisane, a riječ je o 175 tisuća eura, 100 tisuća dolara i 100 tisuća kuna – otkrio je Despot dodajući da 15 dana prije policija u njegovu stanu ne bi pronašla tolik nego daleko manji iznos.

– Riječ je o tome da sam prije nekoliko dana prodao stan u Bužanovoj, za što imam kupoprodajni ugovor, a kupac mi je kao kaparu dao 175 tisuća eura pa mi još duguje 120 – ustvrdio je Despot. Sto tisuća kuna je također, tvrdi, pokriveno papirima od prodaje automobila marke Volvo.

– Što se 100 tisuća dolara tiče, njih bi u sefu policija našla i prije 15-ak dana jer sam ih godinama sustavno skupljao. Riječ je o mjesečnim isplatama iz TE Plomin i NE Krško u čijim sam nadzornim odborima godinama radio – objasnio je. Naime, tvrdi Despot, tijekom četiri godine za rad u svakom od odbora dobivao je 5 tisuća kuna, a po završetku “mandata” iz svake je dobio i premiju.

– Imam ispise iz Ljubljanske banke u Sloveniji da su mi isplatni iznosi iz ovih elektrana sjedali u dolarima jer sam ja isplate u toj valuti i tražio – objasnio je.

Loš odnos i jeftina vina

Nitko iz policije, istaknuo je, nakon pretrage i zapljene novca nije s njime kontaktirao, a nisu ga ni ispitivali u vezi sa slučajem Barišić.

– Pomalo sam ljutit i želim da me ljudi prestanu povezivati s mojim puncem Barišićem i govoriti da je kod mene sakrio novac. S njim, jer on od početka mog braka nije bio zadovoljan kćerinim izborom muža, nemam bliske odnose – naglasio je i dodao da je u HEP-u radio i prije nego što je upoznao svoju sadašnju suprugu.

– Iz UO HEP-a otišao sam u ožujku 2008., samo zato što više nisam želio sudjelovati u određenim odlukama, pa nekima nisam odgovarao – rekao je Despot i dodao da su napisi o tome da ga je Mravak potjerao iz HEP-a besmislica jer se o mjestu u UO-u odlučivalo na državnoj razini, pa, ako je istina, kako mediji tvrde, da je surađivao s Barišićem, nije logično da izgubi mjesto u UO-u.

Ni s punčevom ljubavnicom Nevenkom Jurak, tvrdi Despot, nije bio u dobrim odnosima jer i ona se protivila njegovu odnosu s Barišićevom kćeri.

– Mrzila me jer kao član UO-a nisam želio za HEP po visokoj cijeni kupovati jeftina vina koja nam je ona donosila na prodaju – objasnio je njihov odnos Despot.

Komentara 111

Avatar tomi2009
tomi2009
14:28 04.10.2010.

Ajme jadničak....a toliko je bio marljiv i vrijedan....znate vi koji radite za 3000kn koliko treba vremena i odricanja da uštedite 1.800.000,00kn... :)

CM
cm84
21:41 04.10.2010.

da,da procito sam ja neke tvoje postove g.lojtra.

VO
Vorosmart
13:35 04.10.2010.

PONOSNAMOJAJE Lijep teksrt samo si malo previše nahvalio SDP.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije