Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković već zauzeo gard novog šefa HDZ-a

Od kandidature je odustao i jedan od favorita Tomislav Tolušić, a Ivana Maletić, Darko Milinović te Zlatko Hasanbegović još nisu donijeli konačnu odluku
27. lipnja 2016. u 17:41 71 komentara 5609 prikaza
hdz
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Andrej Plenković i dalje je jedini koji je službeno najavio kandidaturu za šefa HDZ-a, usto je već formirao i izborni stožer. Ostali HDZ-ovci, koji još razmišljaju o kandidaturi, drže se potpuno defenzivno. Plenković već pomalo, ipak preuranjeno, zauzima gard novog šefa HDZ-a. Znakovito je bilo u subotu na primanju kod predsjednice RH u povodu Dana državnosti; s Plenkovićem su se svi htjeli rukovati, svi su mu se javljali, a HDZ-ovci su se sjatili oko njega (kao do nekidan oko Karamarka).

Zatvaranje “desnog” boka

Nije nezapaženo prošao ni izbor čelnih ljudi njegova tima. Tako mu je direktor kampanje umirovljeni general i HDZ-ov zastupnik Damir Krstičević, a glasnogovornik, očekivano, Davor Ivo Stier.

U HDZ-u su protumačili da Krstičević Plenkoviću “zatvara” desni bok, odnosno trebao bi mu osigurati potporu desnijeg HDZ-ova članstva, ali i poslati poruku da će se i s izborom Plenkovića držati do domoljublja, Domovinskog rata i sličnih vrijednosti. Stierov izbor za glasnogovornika najmanje čudi. Danas-sutra, Stier bi, poslože li se tako karte, mogao biti Plenkovićev stranački ideolog.

Krstičević kaže kako mu se Plenković prije nekoliko dana obratio s ponudom da mu bude voditelj kampanje, da je razmislio i odlučio prihvatiti jer smatra da Plenković HDZ-u donosi pozitivne promjene. Krstičević kaže da će Plenkovićeva kampanja biti pozitivna i afirmativna te da se žele natjecati idejama i programima. Hoće li Plenković imati pravog protukandidata, još nije jasno. Tomislav Tolušić, koji je imao najveće izglede u srazu s Plenkovićem, odlučio je da se ipak neće kandidirati.

– Ima dosta potencijalnih kandidata koji zastupaju stavove kao i ja, o HDZ-u kao konzervativnoj stranci desnog centra, i nema potrebe da se i ja kandidiram te eventualno pridonosim podjelama. Svoje povjerenje usmjeravam Andreju Plenkoviću – rekao nam je jučer Tolušić.

Odluka idući tjedan

Andrej Plenković IZBORI U HDZ-U Plenković pozvao i druge na kandidaturu: Spreman sam na raspravu, dijalog i argumente pp KOMENTIRAO IZJAVU Plenković odgovorio Milanoviću: Simpatično je kako je u SDP-u zavladala panika Andrej Plenković i Tomislav Karamarko Davor Ivanković Hoće li HDZ u startu oštetiti Plenkovića kao i Karamarka

Darko Milinović, Ivana Maletić i Zlatko Hasanbegović razmišljaju o kandidaturi, a hoće li se kandidirati otkrit će u drugoj polovici idućeg tjedna (Milinović i Maletić, a Hasanbegović je rekao “kad za to dođe vrijeme”). Milinović još obavlja razgovore, ali i skuplja potpise. Osigurao je podršku u IX. jedinici, a u njegovu krugu smatraju da se ni I. Maletić ni Hasanbegović neće kandidirati.

– Bit će ili jedini kandidat Plenković ili će mu protukandidat biti Milinović – smatraju u Lici. Također, u Lici rezoniraju: ako je Tolušić za Plenkovića, to onda znači da Plenković ima podršku i Milijana Brkića. Brkić se pak ne izjašnjava. Ivana Maletić kaže da će i ona, odluči li se na kandidaturu, imati svoj tim, a da je najvažnija konkurencija idejama i programima, ali i zajedništvo. Hasanbegović poručuje da će odluku donijeti kada za to dođe vrijeme temeljem prosudbe što je najbolje za HDZ, ali i za političko-nacionalne vrijednosti koje zastupa.     

Spin City car sharing
Pokretanje posla
Pet stvari koje morate znati prije pokretanja biznisa

A1 izdvaja za Vas

  • cvitusa17:

    Dakle , pitam se , nije li novinara stid svojih tekstova , licemjerstva i ima li ih uopće koji realno pišu? Odvratno do te mjere da ti bude žao i kakve primitivne zaključke donose

  • kompakt:

    Ne otvaram više paštete.

  • GodfridBujonski:

    Nije bito kaj Plenković ne vjeruje u Boga,bitno je kao da se pobijedi Milanović!! Koja je to jeftina spika komunjarska.. Stari mu je bio KOS-ovac i s Milanovićem(vampirom komunističkim) je zajedno išao u diplomaciju koja je to komedija.. Sve su ... prikaži još! to komunisti,KOS i AGITPROP to je rak rana hrvatskog društva koja 71 godinu nagriza našu Hrvatsku i našeg čovjeka. Žalosno je da HDZ ne može ponuditi niti jednog čovjeka a da nema taj komunistički background kao i cijeli SDP pa to je žalosno.. A kaj je s nama koji smo generacijama vezani uz Hrvatsku (a ne samo od 41,45,71),koji smo željeli Hrvatsku i borili se za Nju, kojima su ti i takvi konfiscirali imovinu ili je nacionalizirali,koji vjeruju u hrvatskog čovjeka i u Svoju Domovinu,koji su išli u Crkvu i prije 90 i sada još idu i vjeruju u Boga!! Koji su za Vjeronauk u školama i za dodatni vjeronauk u Crkvama! Kaj se nama nudi??? Otvorena granica!!? Pa to je čista lobotomija a ovaj Todorić je totalna komedija isto komunist,kao Hrvatsko proljeće(sve su to vampiri)..