Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori 2016.

Analiza prvog sučeljavanja kandidata demokrata: Clinton sigurno ide prema utrci za Bijelu kuću

Clinton Sanders
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
15.10.2015.
u 07:30

Voditelji kampanje Hillary Clintnon izuzetno su zadovoljni i poručuju da im je to prvo sučeljavanje dalo vjetar u leđa

Na prvoj predsjedničkoj TV debati demokratske stranke Hillary Clinton svojim je sigurnim nastupom pokazala da je u ovome trenutku jedini ozbiljan kandidata za nominaciju svoje stranke za predsjedničke izbore koji se održavaju u studenom iduće godine. Iako je u studiju bilo pet kandidata, trojica ih gotovo da i nisu ništa rekla, a glavna debata vodila se između Hillary Clinton i Bernija Sandersa.

Dok je Sandersu glavno oružje protiv bivše prve dame, senatorice i državne tajnice, bio skandal oko njezina privatnog e-maila kojim se koristila dok je bila državna tajnica, Hillary je Sandersu pronašla osjetljivu žicu, a to je njegova nesklonost ograničavanju prava na slobodno posjedovanje vatrenog oružja. Nakon niza tragedija koje su se u posljednje vrijeme dogodile, upravo kontrola posjedovanja oružja jedna je od osjetljivijih unutarnjopolitičkih tema u ovome trenutku. Usto, ona je Sandersa optužila da se skriva iza progresivnog političkog svjetonazora, dok je on u osnovi puno konzervativniji od nje.

- Ja sam progresivac, ali istodobno želim da se posao obavi. Ja znam kako naći zajednički jezik i kako ostati vjerna svojim političkim principima - naglasila je Hillary Clinton, koja je dodala kako su republikanci isforsirali priču o elektroničkoj pošti kako bi odvratili pozornost javnosti od važnijih tema.

Kako se Hillary u stranačkim krugovima već iskristalizirala kao najpoželjnija kandidatkinja, njezini protivnici nisu je previše oštro napadali tako da su voditelji njezine kampanje kazali da je ovo, prvo od šest sučeljavanja, dalo vjetar u leđa njezinoj kampanji. Iako je na podiju ostavljeno mjesto i za potpredsjednika Joea Bidena, on se nije pojavio jer još nije donio odluku hoće li se kandidirati.

>>Početna sreća Hillary Clinton neće biti dovoljna za ulazak Bijelu kuću

>>Hillary Clinton priziva viziju socijalno pravednije Amerike

Komentara 4

Avatar ingenieurhr
ingenieurhr
13:10 15.10.2015.

uz malo ironije bih pitao : zašto se oni uopće sučeljavaju, zar nije dovoljno predstaviti 'programe'?

Avatar nekakav
nekakav
07:43 15.10.2015.

osoblje u bijeloj kući jedva čeka povratak ove mrzovoljne i neugodne ohole babe. ona je opasna osoba. jedva čekam da na čelo amerike zasjedne još nesposobnija osoba od obame. on je dobio nobela za mir. jer je nudio nadu. a. a poveo i dao ubiti više ljudi nego njegovi prethodnici zajedno. što bi tek ova mogla napraviti, pitanje je.

BR
Branko102
09:53 16.10.2015.

Što svijet uopće može očekivati od zle sljedbenice kabala i talmuda ? Krv,znoj I suze i ništa vise.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije