Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
višemjesečne razmirice

Američki Senat usvojio zakon za podizanje gornje granice duga

U.S. President Joe Biden speaks at the House Democratic Caucus Issues Conference in Baltimore
Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS
1/4
02.06.2023.
u 06:50

Prema novom zakonu ograničavanje federalnog zaduživanja bit će suspendirano do 1. siječnja 2025.

Američki Senat usvojio je u četvrtak zakon kojeg su ispregovarali predsjednik Joe Biden i predsjednik Kongresa Kevin McCarthy za podizanje gornje granice američkog duga od 31,4 milijarde, Senat je sa 63 glasa "za" i 36 "protiv" izglasao zakon koji je u srijedu prošao Zastupnički dom nakon višemjesečnih razmirica između Demokrata i Republikanaca.

VIDEO Biden gadno pao na pozornici, pomagala mu trojica: 'S predsjednikom je sve u redu'

Ministarstvo financija upozorilo je ranije da neće moći plaćati svoje obveze ako do 5. lipnja ne bude donesena mjera. "Večeras izbjegavamo neispunjavanje obveza", rekao je čelnik većine u Senatu Chuck Schumer.

VEZANI ČLANCI:

Uoči glasovanja senatori su odbacili desetak amandmana, šaljući predsjedniku Joe Bidenu zakon na potpisivanja prije krajnjeg roka.

Prema novom zakonu ograničavanje federalnog zaduživanja bit će suspendirano do 1. siječnja 2025. Biden je rekao da je dvostranački sporazum velika pobjeda za američko gospodarstvo i narod.

Komentara 2

MR
MrgudovićMrgud
10:02 03.06.2023.

Zasto ne, ti dolari su vec tiskani, u zadnjih 22 mjeseca su tiskali 80% svih ikada tiskanih, znaci te salate ima u izobilju, demokrate se spremaju da lijepo zive i kradu dok su na vlasti, a poslije njih im se fucka sto ce biti sa SAD.

Avatar Striborski
Striborski
09:47 03.06.2023.

I tako ... ide nam još jedan val inflacije. Nakon ovoga koji je sada u tijeku. Veselo, veselo, veselo je sve selo .... ijujujujuh!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije