Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Procurio dugo skrivani dokument: Američka mornarica snimala je NLO, a zatim je nestao

Tijekom 2013. i 2014. u tri su navrata zrakoplovi F/A-18 preletjeli pokraj neidentificiranih letjelica.
14. svibnja 2020. u 12:29 4 komentara 2844 prikaza
Foto: US NAVY / AMERIČKA MORNARICA

Izvještaj koji je Pentagon objavio prije nekoliko dana ponovno je razbuktao rasprave o postojanju izvanzemaljaca jer se doznalo kako su ratni zrakoplovi američke ratne mornarice tijekom 2013. i 2014. imali tri bliska susreta s neidentificiranim letećim objektima na bliskoj udaljenost. Piloti nisu uspjeli razaznati ni u jednom slučaju o kakvoj je vrsti letjelice riječ.

NLO Leteći objekti Pentagon službeno objavio snimke NLO-a

Neidentificirana letjelica bila je male veličine, otprilike veličine putnog kovčega, srebrne boje, navodi se u izvještaju koji je napisao mornarički pilot, opisujući susret koji se dogodio 26. ožujka 2014. godine. Tijekom tog incidenta mornarički zrakoplov F/A-18 prošao je na oko 300 metara od objekta, ne uspijevajući odrediti u prvom preletu o čemu je doista riječ. Kada je pilot okrenuo zrakoplov kako bi ga ponovo usmjerio prema NLO-u, objekt je u potpunosti nestao. Slično se dogodilo i nekoliko mjeseci ranije, u studenome 2013. godine, kada je drugi zrakoplov F/A-18 proletio pokraj malog letećeg objekta.

– Letjelica je bila dužine nešto manje od dva metra, bijele boje i bez ikakvih prepoznatljivih oznaka. U prvom trenutku, zbog male veličine pomislio sam kako se radi o bespilotnoj letjelici – stoji u izvještaju američkog mornaričkog pilota. Te je boje i oblika bila i letjelica koju je mornarički pilot također ugledao i proletio pokraj nje 27. lipnja 2013. godine. Sva ova opažanja dogodila su se na istoku SAD-a, u pojasu između Virginije i Sjeverne Karoline.

Čokolada ČOKOTERAPIJA Dorina i Kraš slatkim poklon paketima nagradili su svoje čitatelje

Pregledom radarskih snimaka i službenih podataka, u to vrijeme u navedenom području nisu se nalazile bespilotne letjelice ratnog zrakoplovstva ni ratne mornarice, no ne isključuje se mogućnost kako su ova opažanja bile bespilotne letjelice koje su kontrolirali pojedinci izvan vojnog sustava.

– Nakon letova u kojima su ostvareni ovi incidenti, agencija za zračni promet kontaktirala je cijeli niz vlasnika bespilotnih letjelica visoke klase, no svi su oni tvrdili kako njihove letjelice u to vrijeme nisu bile u zraku. U svakom slučaju, ne isključujemo mogućnost kako je ipak riječ o neidentificiranim bespilotnim letjelicama – stoji u izvještaju Pentagona.

NLO Neobična svjetla Stanovnici mjesta na istoku Srbije tvrde: Snimili smo NLO

Ovaj dokument proteklih je godina bio klasificiran, no s njega je skinuta oznaka tajnosti, a prvi je uvid u njega imao američki portal Drive. Uz izvještaj, objavljeno je i nekoliko snimaka NLO-a koje su zabilježile kamere na zrakoplovima F/A-18 Hornet

Zaprati kanal Večernjeg | Autor :

Tri, dva, jedan – kuhaj!
Komentari ne staju! Gledatelji ovo zamjeraju pobjednici showa: 'Tužno. Trebala je to učiniti, nije fer'
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
 • Penkala80:

  Ekipa iz večernjeg očito ne prati konkurenciju i zaostaje par godina za njom. Ovaj isti članak vidio sam već 20 puta u zadnjih 3 godine, reciklirate stare vijesti!

 • Milas:

  Vanzemaljske robotske letjelice u izvidjanju?

 • Avatar Kalladin 😷
  Kalladin 😷:

  Oni snimali "u tri navrata", a vi stavljate članak o tom u 100 navrata. 🤨