Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIDEOKOMENTAR

Ako je Stepinac lagao u osudi ustaškog režima, ne može biti svet

Alojzije Stepinac
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
27.01.2019.
u 11:44

Bl. Alojzije Stepinac govorio je i pisao o strahotama Jasenovca i otvoreno osuđivao ustaški režim

Kardinal Josip Bozanić povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta jasno je osudio rasizam i mržnju ustaškog režima te zločine koje je režim počinio u Jasenovcu i na drugim stratištima. Je li ovo novi korak Crkve u Hrvata u obračunu s ustaškim nasljeđem koje se često promovira upravo u crkvenim prostorima?

Bl. Alojzije Stepinac govorio je i pisao o strahotama Jasenovca i otvoreno osuđivao ustaški režim. Može li se istovremeno biti zagovornik kanonizacije Stepinca i relativizator ustaških zločina? Ako je Stepinac lagao o Jasenovcu i ustašama, može li uopće biti svet?

Ivo Josipović želi ponovno u utrku za Pantovčak kao kandidat SDP-a koji je sad vidno slabiji nego 2014. Taština bivšem predsjedniku ne dozvoljava da prihvati realnost. Njegov je politički leš hladniji od Antarktike.

Guverner savezne države New York Andrew Cuomo potpisao je čudovišni zakon kojim se pobačaj dozvoljava do rođenja djeteta. Cuomo kao deklarirani katolik sad se suočava s pozivima na ekskomunikaciju jer je u borbi protiv rastućeg američkog  pro-life pokreta praktički legalizirao čedomorstvo.

Pogledajte video komentar našeg kolumnista Mate Mijića!

Komentara 97

ZH
Zlatousti Hrvat
12:04 27.01.2019.

Koji dokument je u tekstu spomenut gdje Stepinac relativizira ustaške zločine? I kakve veze ima Josipović i guverner Cuomo s naslovom?

Avatar dmitarX
dmitarX
12:29 27.01.2019.

Kad će se jasno, glasno i javno nabrojati i osuditi sve komunističke zločine? Kad će ta smrdljiva zločinačka petokraka u zabranu?

BR
brzzzy
12:15 27.01.2019.

Nevjerojatna količina izvrtanja povijesti od nazovi novinara i pljuvanje po Hrvatskim svetinjama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije