Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
privedeni ginekolozi

Akcija ordinacija: "Oni su najbolji, tko će nas sada poroditi?"

\'20.10.2010. Zupanijski sud, Varazdin, U uskokovoj akciji ordinacija uhiceno je petero djelatnika odjela za ginekologiju u Varazdinu. Na istrazni sud privedeni su doktori iz Koprivnice i Bjelovara, A
Foto: \'Marko Jurinec/PIXSELL
1/5
20.10.2010.
u 19:34

Jukić je priznao krivnju za neka kaznena djela i pušten je kući, a ostali se brane šutnjom pa im je istražni sudac odredio 48-satno zadržavanje.

Ginekolog Aleksandar Jukić, nakon saslušanja kod istražnog suca, pušten je kući. Doznajemo da je, iznoseći svoju obranu više od četiri sata, priznao krivnju za neka kaznena djela, a ostali ginekolozi odlučili su se braniti šutnjom pa im je istražni sudac odredio 48-satno zadržavanje. U tom bi vremenu i Državno odvjetništvo trebalo donijeti odluku hoće li podnijeti zahtjev za istragu ili pak odbaciti kaznene prijave protiv uhićenika.

>>Za prekide urednih a neželjenih trudnoća naplaćivali pacijenticama

 – Vrlo sam neugodno iznenađen, to više što sam dobivao brojne pohvalne e-mailove od pacijentica. Na Odjelu ginekologije sada radi sedam ginekologa, a imamo i pet specijalizanata, od kojih je troje u Zagrebu. Bude li potrebno, možemo ih privremeno povući. Svi poslovi na odjelu odvijaju se normalno, jedino će ginekolozi morati dežurati češće nego prije, kazao je dr. Dubravko Tršinski, ravnatelj varaždinske bolnice.

Sedmorica ginekologa iz Varaždina, Koprivnice i Bjelovara danas su privedena istražnom sucu varaždinskog Županijskog suda na saslušanje, koje je potrajalo i izvan radnog vremena suda. Saslušani su Zoran Pitner, donedavni voditelj Odjela za ginekologiju i porodništvo varaždinske Opće bolnice, ginekolozi Davor Fara, Aleksandar Jukić, te dr. Oskar Kirchbaum, svi iz varaždinske bolnice, Neven Hećimović iz Koprivnice, te Pavo Perković i Cvjetko Čandrlić koji su radili u Bjelovaru, osumnjičeni za čak 101 kazneno djelo. Tereti ih se da su obavljali prekide urednih, a neželjenih trudnoća za što su naplaćivali između 1000 i 2500 kuna. Nakon toga u liječničkoj su dokumentaciji lažno prikazivali obavljene zahvate kao medicinski opravdane zbog patološke trudnoće i naplaćivali ih od HZZO-a.

Gdje je tih 10 doktora?

Uhićeni su uglavnom članovi uglednih liječničkih obitelji, poput dr. Zorana Pitnera, koji je autor više znanstvenih radova objavljenih i u inozemnim časopisima, te dr. Davora Fara. Dr. Aleksandar Jukić u jednom lokalnom tjedniku ima redovitu kolumnu u kojoj čitateljice savjetuje o ginekološkim problemima. Dr. Oskar Kirchbaum bio je dosad jedan od najuglednijih varaždinskih ginekologa, a odnedavno je u mirovini. Dr. Pavo Perković godinama je radio u Novom Marofu gdje je čak bio i ravnatelj Doma zdravlja, a od svibnja je u bjelovarskoj bolnici. Prim. dr. Cvjetko Čandrlić ima privatnu ordinaciju u Bjelovaru, u koji se doselio prije više godina. Bavi se kulturno-umjetničkim radom i jedan je od organizatora promocije Krapinsko-zagorske županije na ovogodišnjem Jesenskom sajmu u Gudovcu. U petak je trebao održati uvodnu riječ na manifestaciji Večer kajkavske književnosti, kulture i baštine koja će se održati u Bjelovaru.
 Vijest o uhićenjima posebno je potresla varaždinske trudnice koje na internetskoj stranici Forum.hr na temi o varaždinskom rodilištu izmjenjuju mišljenja i informacije.

"Dr. Jukić je jackpot"

- Ajde, prva koja ide na pregled u bolnicu neka javi kaj se zbiva!!! Zna li koja od vas je li ostao koji dobar doktor, a da nije uhapšen? Navodno je dr. Špoljarić rekla da ima još 10 doktora, meni stvarno nije jasno kojih to 10!", zavladala je jučer panika među trudnicama. Uoči najosjetljivijeg događaja u životu, složile su se da je situacija grozna. Neke su ipak smogle snagu za šalu.

- Cijela ekipa otvorit će novo rodilište u Remetincu - kaže jedna, a druga domeće:

- Ništa, ja idem roditi u Remetinec, sigurnije je nego u bolnici! Vjerojatno i jeftinije.

Inače, nijedna žena nije spomenula da je proživjela ili čula za pobačaj nakon kojeg je lažirana liječnička dokumentacija. O varaždinskom rodilištu uglavnom se izražavaju pozitivno, a dr. Aleksandra Jukića, na primjer, proglašavaju jackpotom na porođaju.

Komentara 70

BA
baniček
21:07 20.10.2010.

dok se dijete ne rodi , ono nije čovjek, prema tome abortus nije ubojstvo .

MM
Mladen Miletić
23:46 20.10.2010.

Kirurgu iz Bosne je sa lakočom bilo dosuđeno samo 1o godina i 90% Hrvata je bilo oduševljeno spasilo ga to da su u Bosni humaniji balkanci koji razlikuju šta je zločinac a što je lječnik ...

PR
propalismoFranjoskroz
20:47 20.10.2010.

sreća da veliki katolik milinović nije napravio ni jedan abortus

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije