Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u provinciji baglan

Afganistanac 15-godišnjoj supruzi čupao nokte i komade mesa

afganistanka, muslimanka
AFP/PIXSELL
28.12.2011.
u 18:03

Mlada Sahar Gul bila je izložena teškom mučenju jer se nije htjela prostituirati. Suprugova je obitelj uhićena, no on je uspio pobjeći.

Sahar Gul, 15-godišnja Afganistanka iz sjeverne provincije Baglan, udala se za 30-godišnjaka prije sedam mjeseci. Nije se htjela baviti prostitucijom pa ju je suprug zatvorio u podrum te je izgladnjivao, čupao joj nokte i kosu te joj kliještima otkidao komade mesa, piše CNN.

Afganistanska ju je policija na kraju ipak uspjela spasiti nakon što su djevojčini roditelji prijavili njezin nestanak. Tijekom spašavanja uhićeni su članovi suprugove obitelji, u čijoj je kući djevojka bila zarobljena, no suprug je uspio pobjeći. Sahar je odmah hospitalizirana, a policija je s ispitivanjem o okolnostima mučenja čekala dok se potpuno ne oporavi.

Direktorica baglanskog ureda za ženska prava Rahima Zarifi, koja je upoznala Sahar, kaže da je djevojka bila u vrlo lošem zdravstvenom stanju. Ističe da ovaj slučaj govori o lošem položaju žena u nekim dijelovima Afganistana, unatoč određenom napretku nakon pada talibana. Afganistanska nezavisna komisija za ljudska prava (AIHRC) prošle je godine zabilježila 2700 slučajeva nasilja nad ženama, a samo u drugom tromjesečju ove godine 1026.

Komentara 14

TO
Toni50
18:52 28.12.2011.

Demokrat Afganistanac 15-godišnjoj supruzi čupao nokte i komade mesa. ne kako bi netko pomislio al-Qidno odgojeni afgane ....

DU
Deleted user
19:24 28.12.2011.

Kad ga se uhvati, onda njemu nokte iščupati. Bedak.

OB
-obrisani-
18:42 28.12.2011.

u 13:08h Alfons_x je napisao/la: ovo je po pisanjima zapadnih medija... navedite izvor ove informacije ~~~~~~~~~~~~ samo si stalno nesto zmisljavaju, ckg loza anglosaksi Rusi nikada to ne bi napisali. **be se njima,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije