Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jubilarna izložba

150 godina Gustava Klimta u bečkom Belvedereu

gustav klimt
VL
11.07.2012.
u 15:13

Ljubitelji likovne umjetnosti moći će ovu jedinstvenu promociju austrijskog i svjetskog likovnog velikana pogledati od 13. srpnja do 6. siječnja 2013. godine.

"Remek-djela u fokusu: 150 godina Gustava Klimta“ naziv je jubilarne izložbe čuvenog austrijskog slikara Gustava Klimta (1862. – 1918.) koja će biti svečano otvorena u četvrtak 12. srpnja u bečkom muzeju Gornji Belvedere povodom obilježavanja 150. obljetnice umjetnikova rođenja.

Ljubitelji likovne umjetnosti moći će ovu jedinstvenu promociju austrijskog i svjetskog likovnog velikana pogledati od 13. srpnja do 6. siječnja 2013. godine.

Osim diljem svijeta poznatih Klimtovih remek djela "Poljubac“ i "Judita“, na izložbi će biti predstavljene i dvije nove akvizicije, slike "Suncokret“ i "Obitelj“, koje su u ožujku ove godine iz privatne zbirke kolekcionara Petera Parzera prešle u posjed muzeja. Time Belvedereova zbirka sada broji 24 Klimtova djela.

Muzej Belvedere sa 24 slike posjeduje najveću zbirku ulja na platnu Gustava Klimta.

Pored navedenih slika posjetiteljima izložbe bit će predstavljen i pregled cjelokupnog Klimtova stvaralaštva kao i monumentalni "Beethovenov friz“ te umjetnikova bilježnica sa skicama.

Organizator izložbe istaknuo je u najavi da je cilj izložbe, upriličene u sklopu obilježavanja Klimtove 2012. godine, približiti austrijskog likovnog velikana ljubiteljima umjetnosti na posve novi način: interdisciplinarnim pristupom i izborom predmeta kao i grafičkom i intermedijalnom pripremom. Za Gustava Klimta tvrdi da je tijekom proteklih 150 godina postao "ne samo znanstveni nego i suvremeni, povijesni fenomen“.

Na Klimtov rođendan, 14. srpnja, bečki muzej Belvedere priprema u umjetnikovu čast posebno slavlje za građanstvo, koje će trajati od 6 sati ujutro do 21 sat navečer.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije