Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRT-OV KVIZ

U Potjeru ulazi novi lovac – Krešimir Sučević Međeral

Krešimir Sučević Međeral
Foto: HRT
1/2
31.03.2016.
u 12:45

Krešimir Sučević Međeral doktor je lingvistike, mađarskoga jezika i književnosti, zaposlen u Institutu za hrvatski jezik i jezikoslovlje u Zagrebu

U megapopularni HRT-ov kviz "Potjera" danas ulazi novi "lovac", Krešimir Sučević Međeral, možda najpoznatiji kao suvoditelj RTL-ova kviza "Tog se nitko nije sjetio".

Krešimir Sučević Međeral doktor je lingvistike, mađarskoga jezika i književnosti, zaposlen u Institutu za hrvatski jezik i jezikoslovlje u Zagrebu. Kvizovima se počeo baviti na kraju prve godine fakulteta, kad je i debitirao u HRT-ovu kvizu "Diplomac".

– Krešimira se dobro sjećam još kao mladoga natjecatelja iz kviza "Diplomac" potkraj devedesetih. Za svoje je godine i tadašnje životno iskustvo imao nevjerojatno znanje. U tome je kvizu bio drugi, iza Mirka Miočića, i zanimljivo je kako su im se igračke i životne sudbine ponovno ispreplele – rekao je urednik kviza Potjera Igor Grković u priopćenju.

Uslijedili su potom uspješni nastupi u HRT-ovim kvizovima 1 protiv 100, u kojemu je pobijedio galeriju, i u Sve u 7, u kojemu je sačuvao 250 tisuća kuna. 

– Budući da je Krešimir, poput Mirka, Morane i Deana, pokazivao zavidno znanje u svim našim kvizovima u kojima se pojavio kao natjecatelj, njegov je angažman bio pitanje dana. Naš je Mirko, nažalost, na neko vrijeme izvan stroja, što je ubrzalo odluku o Krešimirovu angažmanu. U njegovo znanje i komunikacijske vještine dodatno smo se uvjerili na  testiranjima i probnim snimanjima, a  gledatelji će raskoš njegova talenta moći vidjeti na malim ekranima – rekao je Grković.

Krešimir Sučević Međeral Potjeru smatra izazovnim formatom koji s jedne strane odaje priznanje vrhunskim kvizašima, a s druge strane može biti i dobar vjetar u leđa entuzijastima, koji mogu odmjeriti svoje znanje s lovcima i na taj način shvatiti da nije riječ ni o kakvoj nedodirljivosti, nego tek o praksi i iskustvu.

– To je kviz u kojemu je jaka glava velika prednost, pritom ne mislim na znanje, nego na ostajanje stabilnim u vremenskome tjesnacu i nakon pogreške. Vidio sam, nažalost, dosta natjecatelja koji bi se nakon neke jednostavne pogreške posve dekoncentrirali. Potjeru sam pratio kao gledatelj i kao potencijalni natjecatelj. Tako da sam uočio određene zamke lovačkoga zadatka te ih se u svojemu lovu trudim izbjeći. Koliko ću u tome biti uspješan, moći ćemo prosuditi tek za nekoliko mjeseci – rekao je novi lovac.

>> Mirko Miočić napustio Potjeru, mijenjat će ga Sučević-Međeral?

Komentara 1

RO
Rocky15
21:33 18.03.2017.

bravo krešo najbolji si pozz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije