Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kralj Roger

Federer osvojio Miami pa iznenadio: 'Nemam više 24 godine, siguran sam u svoju odluku'

Ivan Ljubičić, Roger Federer
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
03.04.2017.
u 10:38

– Moram razmišljati o svom zdravlju i zato sam siguran u svoju odluku – kazao je Federer

Roger Federer sinoć je za 95 minuta igre pobijedio velikog sportskog rivala Rafaela Nadala sa 6:3, 6:4 i osvojio turnir u Miamiju. To mu je treći put u karijeri da je osvojio ovaj turnir, ukupno 26. iz Masters serije.

Švicarski tenisač tako je potvrdio svoju odličnu formu ove sezone u kojoj ima 19 pobjeda i samo jedan poraz, a ujedno je nastavio i odličan niz protiv Nadala kojeg je prvi put u karijeri pobijedio četiri puta zaredom.

Nakon meča bio je presretan.

– Osvajanje ovog turnira ispunjava me zadovoljstvom, oduševljen sam svojom formom. Samo kada sam zdrav i kada se osjećam dobro, onda mogu igrati tenis kao sada. Da se ne osjećam tako dobro, ne bih mogao igrati protiv Nadala – rekao je Federer pa onda priopćio odluku koja je mnoge iznenadila, iako nije posve neočekivana i nelogična.

– Uzimam stanku u sljedećem razdoblju. Usredotočit ću se na Roland Garros i na tvrdu podlogu nakon njega. Nemam više 24 godine, mnoge stvari su se promijenile. Zbog toga najvjerojatnije uopće neću igrati turnire na zemlji, osim Roland Garrosa. Uvijek mogu promijeniti svoj raspored, ali moja odluka trenutačno je takva – rekao je Federer pa dodao:

– Prošle sezone moje se koljeno čudno ''ponašalo'' na zemlji pa moj liječnički tim smatra ovu odluku dobrom za mene. Moram razmišljati o svome zdravlju i zato sam siguran u svoju odluku. Radije ću ići korak po korak i igrati sa zadovoljstvom i s mnogo energije. 

>>Federer lako pobijedio Nadala, s Ljubičićem slavi novi naslov

Komentara 5

Avatar southman
southman
11:17 03.04.2017.

Pametno i logično. Serena tako radi već dvije godine, zato i u ovim godinama ode do kraja na grand slam turnirima. I Federer je još uvijek to u stanju ako " prištedi " tijelo tijekom godine.

KE
kentie
12:57 03.04.2017.

Pametan i trezven čovjek, koji shvaća i prhvaća da svemu poalko dolai kraj, pa tako i jednoj briljantnoj i neponvoljivoj karijeri. Pretpostavljam i priželjkujem da uzme još jedan wimbledon i tako se izjednači po broju tih titula sa Samprasom barem, ako ga već nije mogao dostići i prestići zahvaljujući nizu nes(p)retnih okolnosti i nelogičnosti. Pri tome se uvijek sjetim Gorana, koji je isto to mogao napraviti i trajati barem još dvije sezone u produžetku, da je mam nakon osvojenog Wimbledona otišao na operaciju ramena i sam tim skinuo kamen i teret s ramena, ahhaha...

AN
Ana33
15:55 03.04.2017.

Za tog tipa ne vrijedi doping kontrola! I po tri godine... A druge tenisače maltretiraju i dva puta mjesečno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije