Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
desničarska skupina

Twitter suspendirao 70.000 profila pristaša QAnona: 'Bili su posvećeni širenju teorija zavjere'

FILE PHOTO: The Twitter App loads on an iPhone in this illustration photograph
Foto: MIKE BLAKE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
12.01.2021.
u 09:30

S obzirom na nasilne događaje u Washingtonu i povećani rizik od štete, počeli su u petak poslijepodne suspendirati tisuće profila

Twitter je od petka blokirao više od 70.000 profila koji su prvenstveno bili posvećeni dijeljenju QAnon sadržaja nakon prošlotjednih nemira u Washingtonu i upada pristaša predsjednika Donalda Trumpa u zgradu Kongresa.

"S obzirom na nasilne događaje u Washingtonu i povećani rizik od štete, počeli smo u petak poslijepodne suspendirati tisuće profila s kojih se prvenstveno dijelio QAnon sadržaj ", objavio je Twitter u ponedjeljak navečer. 

"Ti profili sudjelovali su u dijeljenju štetnih sadržaja povezanih s QAnonom i prvenstveno su bili posvećeni širenju teorija zavjere", dodaju. 

Pristaše QAnona širili su na društvenim mrežama neutemeljene tvrdnje da se Trump tajno bori protiv seksualnih predatora, među kojima su ugledni demokrati, holivudske zvijezde i saveznici "duboke države", navodna tajna mreža utjecajnih ljudi koja pokušava upravljati državom mimo legalne vlasti.

Twitter je u petak najavio da će trajno suspendirati profile koji promoviraju QAnon sadržaj i zabraniti desničarskoj skupini širenje teorija zavjera. 

VIDEO Nacionalna garda u Washingtonu uspostavlja kontrolu nad prosvjednicima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije