Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Na srednjim pozicijama u IT sektoru muškarci zarađuju 10% više od žena, na seniorskim 18%

IT-jevci s više od 30 godina iskustva plaćeni su čak 23% više od kolegica s istim stažem. Samo na početnim pozicijama, do jedne godine iskustva, žene su plaćene 3% posto više
22. rujna 2022. u 08:32 0 komentara 142 prikaza
storyeditor/2022-09-21/IT_TVRTKA.jpg
Foto: DAVOR JAVOROVIĆ/POSEBNA PONUDA

Hrvatski startup TABU.hr, koji je izrastao iz tvornice startupa Bornfight i bavi se analizama plaća zaposlenih u IT industriji, ovoga puta usmjerio se na razlike u primanjima među spolovima. Nažalost, premda je IT propulzivna i dobrostojeća industrija, analiza koja se temelji na podacima TABU-a pokazala je da žene ni u ovom sektoru kada se radi o plaćama nisu ravnopravne sa svojim muškim kolegama na istim pozicijama. Kako su izvijestili iz TABU-a, analiza usporedbe plaće po spolu, pokazuje da su u prosjeku u hrvatskom IT-ju žene manje plaćene od muškaraca.

Diskriminirajuća praksa

– Kao i kod općeg TABU istraživanja, uz pomoć kojeg TABU svakome zaposlenom u IT-ju pomaže saznati kako kotira u odnosu na tržište, da se može izboriti ako je potplaćen, ovim izvještajem nadamo se pomoći ženama da izjednače plaću i u odnosu na opći prosjek i u odnosu na prosjek muških kolega. Vjerujemo da se uz pomoć transparentnosti informacija diskriminirajuće prakse poput ove mogu promijeniti – ističe Ines Rudan iz Bornfighta.

U TABU su do sada unesene 18.634 plaće. Kada se validiraju svi podaci, izraženo u postocima, u TABU-u je omjer spolova 74 posto muškarci, 26 posto žene. Većina unosa, neovisno o spolu, odnosi se na middle senioritet, a udio žena na seniorskim pozicijama opada u odnosu na muškarce. No i taj mali udio žena potplaćen je u odnosu na muškarce, pojašnjavaju iz TABU-a. Muškarci na junior pozicijama u prosjeku su plaćeni 8015 kuna mjesečno, a žene 7605 kuna, što je 5 posto manje. Na middle pozicijama muškarci prosječno zarađuju 11.843 kune mjesečno, a žene 10.674 kune ili 10 posto manje, dok je na seniorskim pozicijama najveći nerazmjer; muškarci su u prosjeku plaćeni 16.887 kuna mjesečno, a žene 13.899, čak 18 posto manje od svojih muških kolega.

Razlike su se pokazale i u odnosu na godine iskustva. Tako, na temelju prikupljenog uzorka, jedino u rangu početnih pozicija, s manje od jedne godine iskustva, žene su 197 kuna (ili 3 posto) više plaćene od muškaraca. U ostalim rangovima godina iskustva žene su, bez iznimke, u prosjeku manje plaćene od muškaraca, a ta je razlika još veća što su godine iskustva veće. Primjerice, muškarci s jednom do dvije godine iskustva su plaćeni 2 posto više od žena s istim iskustvom, oni koji imaju četiri do osam godina radnog iskustva su 14 posto više plaćeni od žena, a oni s više od 30 godina iskustva su čak 23 posto više plaćeni od kolegica s istim stažem. Sličan trend bilježi se i kada se analiziraju podaci o prosječnim plaćama developera koji rade u tehnologijama za koje ima najviše podataka u TABU.

Detaljna izvješća

Dodatni izvještaj usporedbe na temelju spola dostupan je svima koji su unijeli i onima koji unesu svoje plaće u TABU. Nalazi se na adresi https://rezultati.tabu.hr na stranici izvještaja pod nazivom "Razlike po spolu", a dodan je i novi graf "Detaljni rezultati" koji za svakog prikazuje postotak više ili niže plaćenih osoba po spolu. – Ako podaci nekima nisu dostupni, to znači da nema dovoljno unosa koje smatramo validnima za zadani filtar s kojima bi bili usporedivi, stoga koristimo i ovu priliku da potaknemo sve one koji dosad nisu sudjelovali u istraživanju, kao i one koji nisu ažurirali podatke u zadnja tri mjeseca, da to učine, kako bi baza bila što veća i ažurnija, a samim time i analiza preciznija i potpunija – naglašava Ines Rudan.

Apple Event in Cupertino LANSIRANA NOVA iPHONE 14 SERIJA Kako je dinamični Apple novim iPhoneom ponovno osvojio svijet hrvatska tvrtka DOK-ING-ovi revolucionarni robotski rudarski strojevi predstavljeni u JAR-u Globalni velikani prepoznali potencijal domaćeg tehnološkog ekosustava Infobip, Google i Goldman Sachs pokrenuli program mentorstva za startupe iz Hrvatske

 

Uplift akademija
Iskoristite digitalizaciju na najbolji mogući način
Kata nije imala pretjerane ambicije biti poduzetnicom, no korona kriza natjerala ju je da promijeni stav
Borba protiv plijesni
Očuvajte svoje zdravlje
Otkrivamo: Kako se riješiti plijesni sa svake površine
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.