Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPOZORENJE

Ako vam je e-mail adresa na ovoj listi, odmah promijenite lozinku!

virus
30.08.2017.
u 17:12

Onliner koristi e-mail adrese i lozinke za "lov" na žrtve i napad jakim računalnim virusima putem interneta.

Otkriven je Spambot pozicioniran u Nizozemskoj s čak 711,000.000 e-mail adresa koje se koriste za slanje "spamova" i šire opasne računalne viruse, piše metro.co.uk.

Spambot naziva Onliner dio je velike mreže softverskih programa koji za cilj imaju ubaciti se u sustav računala i učiniti neki oblik štete. Onliner koristi e-mail adrese i lozinke za "lov" na žrtve i napad jakim računalnim virusima putem interneta.

Možete provjeriti nalazi li se vaša e-mail adresa na Onlinerovoj listi na ovoj adresi haveibeenpwned.com – protuhakerskoj internetskoj stranici koja sprema detalje o lozinkama koje su zahvaćene Onlinerom.

Ako pronađete svoju e-mail adresu na spomenutoj stranici, odmah je prestanite koristiti i promijenite lozinku na svim stranicama gdje ste se prijavljivali s tom adresom.

Troy Hunt iz HaveIBeenPwneda rekao je da je to "najveća baza podataka koju je ikada učitao na stranicu." Dodaje kako ispada da je to gotovo jedna adresa po svakom muškarcu, ženi ili djetetu u cijeloj Europi, s obzirom na to da se na stranici nalazi čak 711 milijuna e-mail adresa...

Komentara 12

Avatar duka4
duka4
17:55 30.08.2017.

pričate bez veze. to nije popis hakiranih mail adresa. niti opasnih virusa. to je spisak imail adresa-- pomocu kojih mozda netko nesto pokusava ili....ili..ili koristi za obične oglase.. jer da je tako kako vi kažete uz svaku imail adresu bi bila i lozinka. pa i google je skupljac email adresa. pa nemožes se prijavit na gmail ako skrivas svoju email adresu. sta to govori. to da nas stalno prate lociraju i imaju ip adrese.

Avatar SrećkoRaspudić
SrećkoRaspudić
19:51 30.08.2017.

Šta ako skupljaju bazu adresa za napasti?

DU
Deleted user
19:36 30.08.2017.

Svašta ak ju do sad nisu znali opa evo je!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije