Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Ako vam je e-mail adresa na ovoj listi, odmah promijenite lozinku!

Onliner koristi e-mail adrese i lozinke za "lov" na žrtve i napad jakim računalnim virusima putem interneta.
30. kolovoza 2017. u 17:12 12 komentara 130429 prikaza
virus

Otkriven je Spambot pozicioniran u Nizozemskoj s čak 711,000.000 e-mail adresa koje se koriste za slanje "spamova" i šire opasne računalne viruse, piše metro.co.uk.

Djevojčica kakve reakcije Posramili majku na internetu zbog ovoga što je napravila djevojčici

Spambot naziva Onliner dio je velike mreže softverskih programa koji za cilj imaju ubaciti se u sustav računala i učiniti neki oblik štete. Onliner koristi e-mail adrese i lozinke za "lov" na žrtve i napad jakim računalnim virusima putem interneta.

Možete provjeriti nalazi li se vaša e-mail adresa na Onlinerovoj listi na ovoj adresi haveibeenpwned.com – protuhakerskoj internetskoj stranici koja sprema detalje o lozinkama koje su zahvaćene Onlinerom.

Ako pronađete svoju e-mail adresu na spomenutoj stranici, odmah je prestanite koristiti i promijenite lozinku na svim stranicama gdje ste se prijavljivali s tom adresom.

Troy Hunt iz HaveIBeenPwneda rekao je da je to "najveća baza podataka koju je ikada učitao na stranicu." Dodaje kako ispada da je to gotovo jedna adresa po svakom muškarcu, ženi ili djetetu u cijeloj Europi, s obzirom na to da se na stranici nalazi čak 711 milijuna e-mail adresa...

Novine RAST Za oglašavanje u hrvatskim medijima lani plaćeno 1,49 milijardi kuna google Sud u Parizu Google ne mora platiti 1,1 milijardu eura poreza Francuskoj internet Istraživanje 91 posto hrvatskih građana vijesti traži na internetu
Kairo: Svjetsko prvenstvo u rukometu, Danska - Hrvatska
REAKCIJE NA UTAKMICU
Evo što pišu danski mediji, gotovo svi su koristili riječ koja večeras silno boli Hrvate
INA
INA
Razvijaju solarne elektrane, a planiraju i proizvodnju vodika kao pogonskog goriva
 • Avatar duka4
  duka4:

  pričate bez veze. to nije popis hakiranih mail adresa. niti opasnih virusa. to je spisak imail adresa-- pomocu kojih mozda netko nesto pokusava ili....ili..ili koristi za obične oglase.. jer da je tako kako vi kažete uz svaku imail adresu bi ... prikaži još! bila i lozinka. pa i google je skupljac email adresa. pa nemožes se prijavit na gmail ako skrivas svoju email adresu. sta to govori. to da nas stalno prate lociraju i imaju ip adrese.

 • Avatar SrećkoRaspudić
  SrećkoRaspudić:

  Šta ako skupljaju bazu adresa za napasti?

 • Deleted user:

  Svašta ak ju do sad nisu znali opa evo je!!