Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Provode se pretrage

Ženu zadržali u bolnici: Je li ona prvi zaraženi pacijent ebolom u Italiji?

ebola
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
09.09.2014.
u 16:24

Utvrdi li se testiranjima da je Nigerijka koja živi u Italiji zaražena virusom, bit će to prvi slučaj oboljenja od ebole u toj državi

U Italiji je danas hospitalizirana Nigerijka koja živi u Italiji, za koju liječnici sumnjaju da je zaražena virosom ebole. Potvrdi li se to testiranjima, bit će to prvi slučaj oboljenja od ebole u toj državi, piše Local.

Žena, koja se nedavno vratila iz posjeta Nigeriji, smještena je u bolnici u Anconi. Nalazi se na posebnom bolničkom odjelu gdje se provode testiranja kako bi se utvrdilo je li zaražena virusom koji je od početka godine ubio više od 2 tisuće ljudi diljem svijeta.

Glasnogovornica lokalnih vlasti regije kazala je da žena ima simptome slične onima kod zaraze virusom ebole. Zapadna Afrika ove je godine pogođena najgorom epidemijom ebole u povijesti. Dosad je u Nigeriji potvrđeno 18 slučajeva zaraze ebolom, a sedam osoba je poginulo.

>>WHO: Tisuće novih slučajeva ebole očekuju se u Liberiji u sljedeća tri tjedna

>>Ebola - ubojica čovječanstva ili nova panika bez razloga?

Komentara 1

Avatar morski covik 3
morski covik 3
10:12 10.09.2014.

OK, zasto su je pustili natrag u Italiju?!?!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije