Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smrtonosni virus

WHO: Tisuće novih slučajeva ebole očekuju se u Liberiji u sljedeća tri tjedna

Ebola
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
08.09.2014.
u 19:35

U toj zapadnoafričkoj državi u ovoj je epidemiji ebole život izgubilo više od 1000 ljudi

Svjetska zdravstvena organizacija  izvijestila je da se ebola u Liberiji širi eksponencijalno, s tisućama novih slučajeva koji se očekuju u sljedeća tri tjedna, javlja BBC.

WHO je naveo kako konvencionalne metode za kontrolu epidemije "nemaju adekvatan učinak". Dodali su kako organizacije koje se bore s epidemijom moraju povećati svoje napore tri do četiri puta. Posebno su se dotakli okruga Montserrado u Liberiji gdje je potrebno 1000 kreveta za oboljele, a samo ih je 240 dostupno, što dovodi do toga da se ljudi okreću od liječenja u centrima.

Od smrtonosnog virusa ebole 2014. je u četiri zapadnoafričke države- Liberiji, Gvineji, Nigeriji i Sierra Leoneu umrlo najmanje 2100 ljudi. Najviše smrtnih slučajeva zabilježeno je upravo u Liberiji. U toj zapadnoafričkoj državi u ovoj je epidemiji ebole život izgubilo više od 1000 ljudi.

>> Ebola - ubojica čovječanstva ili nova panika bez razloga?

Komentara 1

ZA
zahira45
12:20 09.09.2014.

Užas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije