Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMOVINSKI RAT

Srpski pravni tim očekuje da sud odbije hrvatsku tužbu za genocid

zastave
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
21.01.2015.
u 19:16

Saša Obradović očekuje da presuda bude izrečena prije 6. veljače

Srpski pravni tim očekuje da Međunarodni sud u Haagu odbije hrvatsku tužbu za genocid protiv Srbije, kao i da utvrdi da su hrvatske snage tijekom i poslije akcije Oluja počinile masovne zločine nad srpskim narodom, prenose Nezavisne novine.

– Pravni tim koji je zastupao Srbiju u sporu protiv Hrvatske pred Međunarodnim sudom pravde očekuje da tužba Hrvatske bude odbijena. To je ono što očekujemo i čemu se nadamo u ovom postupku – izjavio je šef srpskog tima Saša Obradović za Tanjug.

Obradović je dodao kako njegov tim ''ostavlja sudu da ocijeni jesu li se tijekom zločina za vrijeme i nakon Oluje stekla bitna obilježja genocida, no očekuje da će sud utvrditi da su se masovni zločini dogodili''. Obradović je rekao da sud još nije službeno objavio kada će biti izricanje presude, ali očekuje da to bude prije 6. veljače, kada će troje članova sudskog vijeća biti zamijenjeno novim članovima. Podsjetimo, hrvatski ministar pravosuđa Orsat Miljenić danas je izjavio da presudu za tužbu Hrvatske i protutužbu Srbije očekuje početkom veljače.

>> Josipović: Tužba Srbije neće uspjeti, a što koriste, to je njihova stvar

>> Željeni ishod 
neizvjestan je i skup, 
no suđenje za genocid ima svoju vrijednost

Komentara 48

DU
Deleted user
20:49 21.01.2015.

Jel Josipović bio jedan od sastavljača tužbe jel mu srpski veleposlanik zahvalio..dakle tužba je odbijena. Barem ova hrvatska.

FO
Fortuna1980
20:40 21.01.2015.

ako Hrvatska izgubi to je izravno radi obstruiranja i sabotaze Josipovica i sdp'ja

TT
tik tak
20:43 21.01.2015.

Pa kad znamo tko je pisao tužbu protiv Srbije nebi me niti začudilo da ju sud odbaci.Bivši predsjednik Josipović je pisao tu tužbu ali je onda s njom upoznao Srpsku stranu tako da su se mogli pripremiti i napisati protutužbužbu jer su znali sve što piše u našoj tužbi.Neznam kako bi okvalificirao taj njegov potez?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije