Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadržan u zračnoj luci

Sjeverna Koreja pritvorila dopisnika BBC-ja, vlastima se nisu sviđali njegovi izvještaji

Kim Jong Un
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
09.05.2016.
u 07:53

BBC-jev tim je u Sjevernoj Koreji bio uoči kongresa Radničke partije zajedno sa delegacijom dobitnika Nobelove nagrade.

Ekipa britanskog BBC-ja pritvorena je u Sjevernoj Koreji, a njihov dopisnik Rupert Wingfield-Hayes je izbačen iz države zbog svojih reportaža, izvijestio je BBC

Dopisnika su osam sati u petak ispitivale sjevernokorejske vlasti nakon što su ga pritvorili, zajedno sa producenticom Marijom Byrne i kamermanom  Matthewom Goddardom, u trenucima kada su napuštali državu. Nakon ispitivanja je morao potpisati izjavu. 

Trojka je zadržana tijekom vikenda, a u ponedjeljak su prebačeni u zračnu luku. BBC-jev tim je u Sjevernoj Koreji bio uoči kongresa Radničke partije zajedno sa delegacijom dobitnika Nobelove nagrade. 

Vlasti Sjeverne Koreje nisu bile zadovoljne njihovim izvještavanjem o životu u glavnom gradu te najzatvorenije države na svijetu u kojoj vlada diktator Kim Jong Un.  Dopisniku BBC-ja u petak nisu dozvolili ulazak u zrakoplov te su ga odveli na ispitivanje.

>>Sjeverna Koreja neće koristiti nuklearno oružje, ako joj ne zaprijete

>>Sjeverna Koreja navodno priprema novi nuklearni pokus

Komentara 4

RA
Rangostar
11:39 09.05.2016.

Ovo je ovako vec 50 godina. Ako imas oruzje mogu samo lajat okolo.

DU
Deleted user
11:04 09.05.2016.

Pa to je strašno! Kao su mogli pritvoriti novinara koji govori samo istinu i ništa drugo . Sljedeći puta neka govori samo nestinu pa neće dospjeti u zatvor,

Avatar intimus500
intimus500
13:10 09.05.2016.

sigurno je kritizirao frizuru :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije