Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE OSUĐENIMA ZA TERORIZAM

Senat odbio da se teroristima sudi samo pred vojnim sudovima

Guantanamo
AFP
06.11.2009.
u 10:33

Američki Senat nije prihvatio prijedlog da se zatvorenicima upletenima u događaje 11. rujna 2009. sudi pred vojnim sudom što bi ubrzalo zatvaranje zloglasne ustanove.

Američki Senat nije prihvatio prijedlog da se zatvorenicima upletenima u događaje 11. rujna 2009. sudi pred vojnim sudom umjesto pred redovnim civilnim sudom.

Budući da je američki predsjednik Obama prisegnuo kako će do 22. siječnja iduće godine zatvoriti zloglasnu ustanovu, pred njegovom je administracijom teška odluka - hoće li preostalih 215 zatočenika izvesti na suđenje pred redovni civilni sud ili pred neku vrstu vojnoga suda?

Više puta tijekom godine Kongres je glasovao za mjere koje bi zaustavile praksu Obamine administracije da sve osumnjičene za terorizam privodi na suđenje kako bi se što prije ispraznio kontroverzni kubanski vojni zatvor Guantanamo Bay. No, Senat je glasovao 54 naprema 45 protiv prijedloga državnog odvjetnika Erica Holdera i tajnika obrane Roberta Gatesa.

 

 

Ključne riječi

Komentara 2

KV
KlR_VELIKI
16:52 06.11.2009.

Izganik, zar ne vidiš da novinar piše \"događaje 11. rujna 2009.\", kao da se dogodilo prije dva mjeseca. :)

IZ
izgnanik
16:19 06.11.2009.

Ovi bi se svi vec trebali osloboditi i ako su krivi .Biljana Plavšic je priznala zlocin i odležala nepunih 8 godina a ovi u Gvantanamu vec tamo oko 8 godina pr.tome Da je pravde trebalo bi biti kolektivno puštanje.ali pravdee nema kad je nepravednici dijele.Mnogi od njih leže ni krivi nidužni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije