Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasna politička igra

Osborne traži da G20 upozori na opasnost Brexita

george osbourne
Foto: Press Association/Pixsell
26.02.2016.
u 12:20

Mogućnost da Velika Britanija izađe iz EU-a rezultirala je padom vrijednosti funte i Osborne upozorava da glasovanje o ostanku ili izlasku iz EU-a nije "politička društvena igra".

Britanski ministar financija George Osborne traži od skupine 20 vodećih ekonomija svijeta (G20) da upozore na opasnost izlaska Velike Britanije iz Europske unije, objavio je jučer Financial Times.

Prema njegovim riječima, potpora G20 ostanku Britanije u EU bit će važan ishod sastanka ministara financija danas i sutra u Šangaju.

Mogućnost da Velika Britanija izađe iz EU-a rezultirala je padom vrijednosti funte i Osborne upozorava da glasovanje o ostanku ili izlasku iz EU-a nije "politička društvena igra"

Neki ekonomisti tvrde da bi Brexit mogao šokantno djelovati na globalno gospodarstvo koje se i dalje muči s ostvarivanjem značajnijeg rasta, jer bi mogao u pitanje dovesti budućnost EU-a kao cjeline.

Premijer David Cameron vodi kampanju za ostanak svoje zemlje u Uniji i u tome ima potporu londonskog financijskog središta, vodećih tvrtki, većeg dijela Laburističke stranke, glavnih sindikata, međunarodnih saveznika i škotskih nacionalista.

>> Više Britanaca za ostanak nego za izlazak iz EU, ali razmak se smanjuje

Komentara 1

VU
vulica
13:13 26.02.2016.

Multinacionalne korporacije žele svijet bez granica jer ga tako lakše pljačkaju,osvajaju. Švedski "nacionalisti"su neka čudna biljka. Najprije su se borili za ostanak u Velikoj Britaniji, a sada za ostanak britanije u uniji, u njihovim glavama nešto ne štima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije