Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klaus Iohannis

Lider desnog centra odnio pobjedu na izborima u Rumunjskoj

rumunjska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
17.11.2014.
u 08:56

Unatoč izbornom porazu, premijer Ponta izjavio je kako 'ne vidi razloga' za davanje ostavke na mjesto premijera

Klaus Iohannis, lider desnog centra odnio je pobjedu na predsjedničkim izborima u Rumunjskoj, osvojivši 54,8 posto glasova, javlja BBC. Njegov protukandidat bio je rumunjski premijer Victor Ponta koji je osvojio 45,2 posto glasova.

Unatoč izbornom porazu, premijer Ponta izjavio je kako 'ne vidi razloga' za davanje ostavke na mjesto premijera.

Ponta (42) se nadao postati najmlađim rumunjskim predsjednikom zamijenivši tako Traiana Basescua koji je odslužio dva predsjednička mandata te se na ovim izborima nije mogao kandidirati.

Iako premijer u Rumunjskoj ima izvršne ovlasti, predsjednik imenuje premijera, suce, tužitelje, šefove obavještajnih službi, a može i zaustaviti vladine prijedloge.

>> Europski sud: Ako ne tražite posao, zaboravite na socijalu

Komentara 9

Avatar Piktor-
Piktor-
10:31 17.11.2014.

Dakle na predsjednickim izborima u "zaostaloj" Rumunjskoj je pobjedio jedan Nijemac. U "naprednoj" Hrvatskoj se to ne usude ntit spomenuti, samo kazu, da je desnicar. Kako onda tek zamisliti, da i ovdje pobijedi npr. jedan Furio Radin. Aha, ovdje je Balkan.

Avatar Piktor-
Piktor-
10:29 17.11.2014.

Ime nije Iohannis vec kako to jednom Nijemcu i dolikuje?JOHANNIS. Vidi se koliki ste oponasatelji polupismene "zapadnjackog liberalnog" tiska.

TO
tolitol
20:34 17.11.2014.

U Rumunjskoj živi 2 milijuna Mađara pa nikada pripadnik mađarske nacionalne manjine neće postati predsjednikom Rumunjske. I to je činjenica koju ovdje polupismeni manipulatori izvrću. Dakle nije pobjedio, u ovom slučaju, pripadnik njemačke nacionalne manjine već netko koga su birači prepoznali kao dokazanog borca protiv korupcije i kao odgovor na stanje u kojem se ta zemlja nalazi. I zato valja čestitati Rumunjima. Bit će tako i u Hrvatskoj samo što voda ovdje očito još nije stigla do grla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije