Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rad bez stanke

Čak 40 posto Amerikanaca ne koristi godišnji odmor

odmor, godišnji odmor, putovanje
Foto: Marko Prpić/Pixsell
21.08.2014.
u 18:55

Čak 40 posto Amerikanaca ne koristi plaćeni godišnji odmor, otkrila je studija Američke putničke udruge...

Čak 40 posto Amerikanaca ne koristi plaćeni godišnji odmor, otkrila je studija Američke putničke udruge. Zašto ostaju raditi cijelo ljeto? Najviše zato što će ih neobavljeni posao dočekati kad se vrate, boje se količine koja ih čeka. Drugi razlog je to što misle da ih nitko ne može kako valja zamijeniti, trećina sebi ne može priuštiti odmor, a 22 posto ih se boji da će šef uvidjeti da su zamjenjivi.

Šef Putničke udruge Roger Dow kaže kako Amerikanci pate od kompleksa žrtve posla. – Dijelom, to je zato što je posao nešto što nosimo na reveru kao medalju. Ali, događa se to i zato što živimo u tvrdoj ekonomiju i mnogi se ne osjećaju sigurni u svoje radno mjesto – kaže. Međutim, takav neprestan rad loše se odražava na zdravlje i obiteljske odnose radnika.

>>Apsurd suvremenog čovjeka: Godišnji odmor postao stresan kao i svakodnevica

Komentara 4

Avatar tajar
tajar
18:08 22.08.2014.

Mogli bismo reći isto tako više od 50% Hrvata ne koristi godišnji odmor, jer su ili nezaposleni ili u mirovini!

Avatar poklon1234
poklon1234
17:59 22.08.2014.

tih 40% u usa čine njemački doseljenici, na zadnjem popisu se kao njemac izjasnilo 50 miliona amerikanaca a gdje su oni nijemci koji su se izjasnili kao ameri... čak se neki ameri time brane od optužbi da su najagresivnija I najgluplja nacija, tvrdeći da su to (agresivci I glupani) u stvari njemački doseljenici...

PA
pahulja
18:44 22.08.2014.

Amerikanci moraju non stop raditi za goli opstanak. Kad bi uzeli godisnji ne bi imali sta jesti, a i izgubili bi jedan od dva ili tri posla koja imaju. To je vjerovatno 40 posto koji su ispod granice siromastva. Onini dakle nisu prozdrljivi ili radoholicari, nego su siromasni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije