Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE DRŽAVNIKA

'Njemačka je uz Francusku. Dobit ćemo ovu bitku'

nica
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
Autori: Bojan Arežina, Hina
15.07.2016.
u 08:41

Juncker: Borit ćemo se protiv terorizma unutar i izvan Europske unije

Svjetski državnici reagiraju na sinoćnji teroristički napad u Nici i izražavaju sućut i solidarnost s francuskim narodom.

– Htio bih izraziti svoju solidarnost sa žrtvama, njihovim obiteljima i svim Francuzima i Francuskinjama nakon ovog užasnog, kukavičkog čina. Francuska može računati na Europsku komisiju i ostale zemlje članice da će je podržati u borbi protiv terorizma unutar i izvan Europske unije – poručio je predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker.

– Borit ćemo se protiv terorizma unutar i izvan Europske unije. Našoj odlučnosti bit će ravna samo naša jedinstvenost – poručio je Juncker na Twitteru.

 

Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk, koji se nalazi u posjetu Mongoliji, također je osudio napad izveden na dan francuskog nacionalnog praznika.

– Tragični je paradoks da su cilj ovoga napada ljudi koji su slavili slobodu, jednakost i bratstvo. Svi smo mi danas, Europa i Azija, ujedinjeni s francuskim narodom i njegovom vladom. Osuđujemo ovaj napad i nastavljamo borbu protiv nasilja i mržnje – rekao je Tusk.

Izraze sućuti poslao je i predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz.

– Sloboda, bratstvo, jednakost: Francuska se neće predati – poručio je preko Twittera Martin Schulz.

– Njemačka je uz Francusku u borbi protiv terorizma, zajedno s mnogima, mnogima drugima. Uvjerena sam da ćemo, unatoč svim teškoćama, dobiti ovu bitku – rekla je kancelarka Njemačke Angela Merkel.

Američki predsjednik Barack Obama opisao je događaje kao strašan teroristički napad. Izrazio je sućut i solidarnost s Francuskom, najstarijim i najbližim saveznikom SAD-a.

>> 'Tijela su letjela poput čunjeva. Obitelji su ležale na tlu, plakale pokraj tijela'

Komentara 17

AD
Aderton
08:54 15.07.2016.

zapadnjački pederi, i iskompleksirane debele krmače nam odlučuju o svemu, ma katastrofa.. kakve gluposti samo izjavljuju, ovo je bitka koju ćemo dobiti..kakva bitka! terorizam prijeti na svakom koraku, to se dobro zna..danas u europi imaš par miliona potencijalnih terorista, paa tko će to kontrolirati..njima se nažalost ne može stati na kraj.

Avatar Volture Team
Volture Team
08:51 15.07.2016.

Njemacka stoji uz Francusku, a zbog Merkelice se to i dogodilo

JO
jozomali
08:51 15.07.2016.

Ova ba bu ska ra je sukrivac u ovom gnjusnom činu u Nici! Ima Boga! kad rikne roštiljati će se na propeli u devetom krugu....non stop!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije