Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ogorčeni bjelovarčanin

'Štrajkam glađu, žena mi je uništila svu imovinu'

Bjelovar štrajk
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/3
27.11.2013.
u 17:00

Ivan Ante Kodrnja, 52-godišnji branitelj i 60-postotni invalid koji je danas počeo štrajk glađu pred zgradom Bjelovarsko-bilogorske županije, tražio je i brzo dobio pomoć župana Damira Bajsa

Samo dan nakon sličnog slučaja u Karlovcu i Bjelovar je dobio svog štrajkača glađu. Na isti korak danas se pred zgradom Bjelovarsko-bilogorske županije odlučio i 52-godišnji Ivan Ante Kodrnja, 60-postotni ratni vojni invalid.

-Jedino što tražim je razgovor sa županom jer se nadam da mi može pomoći - kazao objašnjavajući svoj postupak. Već dvije godine, kaže, obraća se raznim institucijama od Ministarstva branitelja do Grada i Županije, tražeći pomoć. Još 2005. godine obolio je na živce i dok se liječio bivša supruga mu je, ističe, uništila svu imovinu. Nije plaćale obveze prema državi, bankama i svima drugima te je cjelokupna imovina završila pod ovrhama.

S dvoje malodobne djece živi u iznamljenom stanu, no već godinu dana nije platio najamninu i samo zahvaljujući razumijevanju vlasnice stana još uvijek nije na ulici. Jučer mu je isključena struja jer od 6900 kuna mirovine, zbog raznih ovrha, ne dobija ni kune i nema od čega podmiriti dug za struju. Nakon isključenja naprosto je “pukao” jer će se sada, kaže, zbog njegova duga pod ovrhom naći i dobronamjerna vlasnica stana i morat će ga s djecom izbaciti van.

Saznavši što se događa primio ga je župan Bajs.

-Ovo nije prvi put da na sličan način primam branitelja koji ima problema. Doznao sam da gospodin doista ima problema objektive ali i subjektivne prirode, no zbog maloljetne djece dogovoreno je da mu HEP uključi struju ali ne i oprosti dug. O eventualnoj pomoći odlučit će Odbor za branitelje - kazao je župan Damir Bajs nakon razgovora.

Prijetio da će se zapaliti jer obitelj gladuje

Komentara 3

IZ
Intruder_ZD
22:30 27.11.2013.

6900 je lijepa mirovina. Nisam skužio što mu je draga napravila ali da nije mogao s tim primanjima ništa platiti zadnju godinu e pa to malo taj serucka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije